Lunde takker medlemmene

Styreleder Eivind Lunde setter pris på medlemmenes innspill og engasjement i planleggingen med Fjordkraft-utbyggingen.

Branns styre smilte om kapp etter at klubbens medlemmer stemte for forslaget om utbygging av Fjordkraft-tribunen.

Daglig leder i Brann var heller intet unntak i så måte: - Jeg er veldig glad. Dette var veldig kjekt at den jobben vi har gjort de siste årene, og intensivt nå de siste månedene, har blitt så godt mottatt av medlemmene, sier hun.

Innvirkning

At hele 126 av 130 som stemte på det ekstraordinære årsmøtet stemte for utbygging tror styreleder Eivind Lunde har med den gode kommunikasjonsflyten å gjøre:

-  Det kommer av at alle medlemmene var i posisjon til å kunne medvirke. De har kommet med innspill, sier han.

Og får man være med å bestemme og blir lyttet til fører det til gjensidig fremgang, både for klubb, medlemmer og supportere:

-  Hvis man kan innvirke på et produkt, så blir man jo også positiv til produktet. Jeg tror at mye av det solide flertallet kommer av at vi har lagt opp til en bred informasjon og ikke minst til en medvirkning, sier Lunde.

Innspill om akustikk, at leilighetene ikke må synes fra innsiden, stemningen, ønske om Tifo-rom, bevaring av Brann-corner og U-avdelingens ønske om bedre fasiliteter var poenger Brann har tatt med seg i sitt videre arbeid med byggeplanene.

- Vanvittig trøkk

Styremedlem Birger Grevstad (bildet under) er en av dem som har jobbet mest med prosjektet fra Branns side.

Også han gledet seg stort over årsmøtets vedtak og forteller litt om hvordan Brann har jobbet:

-  Jeg er veldig fornøyd. Vi har jobbet med det i ett og et halvt år og har forsøkt å informere alle medlemmene i forskjellige fora.

-  Vi har jobbet med politikere og har hele tiden hatt et vanvittig trøkk på det. Vi fikk tingene til å rulle å gå, sier han.

Politisk vilje

For at et slikt stort byggeprosjekt skal kunne realiseres er det nødvendig med velvilje fra det offentlige. Brann og kommunen har spilt på lag og kommet frem til gode løsninger:

- Både politisk og ikke minst i byråkratiet har vært positivt på at det skal kunne gå innenfor de fristene vi har måttet forholde seg til. Så vi er takknemlige til alle som har medvirket, sier han.

En av grunnene til at prosjektet har fått gjennomslag politisk er at det gagner flere enn bare Brann. Her blir et boligbehov dekket også:

- Alle har stått på og syntes at dette er samfunnsnyttig. Vi samarbeider med et ikke-kommersielt virksomhet som bygger leiligheter til studenter, sier Grevstad.

Blir travelt

Nå har medlemmene godkjent prosjektet, og bystyret må også si ja før den gamle tribunen kan rives og spaden settes i jorden på vårparten:

-  De neste to årene blir like travelt, sier Grevstad.

-  Det er bare en milepæl vi har nådd nå, legger Lunde til.

Torsdag samles komiteen for miljø og byutvikling for å behandle saken. Deretter skal bystyret også ha utbyggingen på sin saksliste 19. desember:

-  Så lenge administrasjonen er for, byrådet er for og de tilbakemeldingene vi har fått er positive, ser vi ikke noen problemer med torsdagens møte. Det er positive signaler hele veien, sier Grevstad.

Crosser fra siden

Dagen før årsmøtet kom det frem at et bud på 300 millioner hadde kommet inn fra siden, men dette var ikke realistisk hvis man ønsket en ny tribune de nærmeste årene, og vedlikehold av den nåværende tribunen ville også påløpe:

-  De har spesielle regler i Bergen kommune hvor studentsamskipnaden har dispensasjon fra ordinære regler for boligbygging.

- Denne utbyggingen med studentboliger i Fjordkraft-tribunen kunne ikke skjedd sammen med noen andre enn dem, og en omregulering vil ta flere år å få gjort om på, om det i det hele tatt hadde latt seg gjøre, avslutter Grevstad.

Tilskuerkapasiteten til neste år vil bli redusert til 12.429 tilskuere ved en eventuell byggeperiode, så man kan gjøre lurt i å kjøpe partoutkort for å sikre seg billett til neste års hjemmekamper.

Kjøp partoutkort her

Annonse fra Eliteserien: