LAN: - Kunne sikkert holdt på til i morgen uten å score

Brann-trener Lars Arne Nilsen var naturligvis skuffet etter tapet hjemme mot Ranheim.

Annonse:

Som så mange kamper før i sesongen hadde Brann flertallet av målsjansene, men også denne gangen uteble poengene. Det har begynt å irritere Brann-treneren.

- Det har vært en gjenganger i hele år. Vi spiller en god kamp og vi skaper sjanser, men vi får ikke til å omsette de i mål. Det er en ferdighet vi ikke er gode nok på.

- Vi trenger utrolig mange sjanser per mål, og det er ikke bra. Mot Ranheim kunne vi sikkert holdt på til i morgen uten å score mål, konstaterer han.

Det er hovedsaklig poengfangsten Brann-supporterne og treneren har grunn til å være skuffet over i sesonginnledningen. Bak resultatene hadde Brann fortjent mer enn de åtte poengene laget står med.

- Vi har spilt gode kamper, men selv om vi skaper sjanser hjelper det ingenting om vi ikke scorer mål. Vi må bli mer effektive. Men det hadde vært mye verre om vi hadde tapt fortjent etter å ha spilt en dårlig kamp, men det mener jeg vi ikke gjorde nå, oppsummerer LAN.

- En mental greie

For å snu den dårlige trenden, mener Lars Arne at nøkkelen ligger i laget. Det er mange gode spillere, men ketchup-effekten lar vente på seg.

- Vi må bare fortsette å spille god fotball og ha troen på det vi holder på med. Vi er ikke distinkt og bestemt nok foran mål. Det er en sånn mental greie som vi må få løst, mener han.

At Brann trenger så mange sjanser for å score mål er en stor forskjell fra i fjor. Da var Brann effektive, og klarte å ha stolpe inn på sjansene sine. Noe har i følge LAN endret seg.

- Det er en ferdighet. Det går på selvtillit. Vi blir stresset når vi skal sette enkle sjanser, og det er surt. Vi må trene på dette.

- Det er bekymringsfullt at det er sånn det er nå, både når det kommer til resultat og ferdighetene. Vi kunne ha vunnet med mange mål i dag, men det skjedde ikke og sånn er fotballen noen ganger, avslutter Nilsen.

Neste hjemmekamp er 16. mai-kampen mot Sarpsborg 08. Husk å sikre deg billett i god tid. Innen den tid skal Brann ha en bortekamp mot Stabæk 12. mai på Nadderud Stadion.

Salget av 16. mai-billetter starter mandag 6. mai klokken 08.00.

Kjøp billetter

Annonse fra Eliteserien: