LAN: - Glad vi fikk testet oss mot 4-3-3

Selv om tapet irriterte, vektlegger Lars Arne Nilsen viktigheten av å få nettopp denne testen før seriestart.

Annonse:

Brann ble påført vinterens første nederlag mot Bodø/Glimt i Spania fredag. Det likte ikke trener Lars Arne Nilsen. Når han påpeker viktigheten av kampen, er det likevel ikke uten grunn.

Det er nemlig slik at serieåpningen 30. mars er mot et lag som spiller veldig likt Bodø/Glimt, nemlig 4-3-3-laget Odd som venter i Skien.

- Derfor var det nyttig å få en kamp mot Glimt. Mye av oppkjøringen handler om å være klare til serieåpningen mot Odd, og Glimt er nokså lik i måten å spille på, begrunner Nilsen.

Når det er sagt, så hadde han håpet at både prestasjon og resultat var bedre enn det ble.

- Vi likte dårlig at Glimt scoret det dødballmålet tidlig i kampen. Men så skapte vi fem-seks sjanser, egentlig flere enn vi fikk mot Rosenborg, og det burde gitt oss et mål eller to, mener treneren.

Glad Brann unngikk skader

Han medgir at prestasjonen falt et hakk sammenlignet med forrige kamp. Samtidig påpeker han at kampen ga trenerne noen viktige svar.

- Vi testet ut noen relasjoner. Noen svar ble positive, andre litt mindre positive. Men vi nærmer oss et serielag med bare to uker til det begynner, minner han om.

Brann byttet for øvrig fem mann i pausen, og enda flere utover i 2. omgang.

I motsetning til motstanderlaget, kunne Brann-spillerne gå av banen uten skader. Det er litt trøst for Lars Arne Nilsen.

- Det er viktig. Det ser ut til at vi kan få hele troppen med oss inn mot seriestart, oppsummer han. 

Kjøp partoutkort

Annonse fra Eliteserien: