LAN: - Braaten visste han kunne bli back

Før kampen ble Daniel Braaten bedt om å følge backspillet fra benken. I tilfelle skader.

Annonse:

Trekket med å erstatte en skadet Taijo Teniste med vingen Daniel Braaten overrasket nok mange som så lørdagens kamp. Trener Lars Arne Nilsen sier det var planlagt, og at veteranen ble bedt om å være forberedt.

Det ingen kunne forutse skjedde, Teniste måtte ut. Da var det heldigvis lagt en plan likevel, for Braaten kom inn og spilte godt i 70 minutter.

- Det så ut som om han hadde spilt høyreback hele livet, skryter Lars Arne Nilsen.

Fikk beskjed før kampen

Historien er slik:

- Det var det siste jeg gjorde før kampen. Jeg sa til Daniel at vi hadde en innbytterbenk uten backer og spurte rett ut om han kunne ta jobben hvis det ble behov. Han sa ja.

- Jeg ba ham følge kampen nøye og gjøre seg opp en mening om hvilken side han ville spille på dersom vi fikk bruk for ham, forteller Lars Arne Nilsen.

Saken fortsetter under bildet:

GLEDE: Trener Lars Arne Nilsen sammen med assistent Robert Hauge.
GLEDE: Trener Lars Arne Nilsen sammen med assistent Robert Hauge.

Braaten tok på seg oppgaven med lave skuldre og stor ro. Kaptein Vito Wormgoor lot seg imponere, men uten å la seg overraske.

- Det var vondt å se Taijo ligge der. Så kommer Daniel inn. Han har spilt i mange år over hele verden og beholder alltid roen. Han er god med ballen og gjør ting enkelt og klokt. All ære til ham for jobben han gjorde, sier Wormgoor.

Skader til bekymring

Brann fikk med seg alle tre poengene til Bergen, men også noen bekymringer. Skaden til Taijo Teniste er foreløpig uavklart, bortsett fra at det er konstatert et brudd i hånden. I tillegg pådro både Kristoffer Barmen og Sivert Heltne Nilsen seg skader i oppgjøret.

Hvem Lars Arne Nilsen får med seg til onsdagens 16. mai-kamp mot FK Haugesund er foreløpig uvisst.

- Denne kampen kostet oss mye. Det er kanskje tre spillere som er ute til neste kamp, erkjenner treneren.

Han er likevel optimist, ikke minst fordi laget har taklet alt som har vært av vanskelige utfordringer i hver eneste kamp denne sesongen.

- Vi har spilt mange kamper på kort tid, spesielt mange bortekamper, og midt i uken. Likevel er det en enorm kraft og moral i dette laget. Vi er et lokomotiv som er vanskelig å stoppe, skryter Lars Arne Nilsen.

Neste kamp er mot Haugesund 16. mai klokken 18.00. Den kampen er utsolgt, men du kan kjøpe partoutkort for de ti neste hjemmekampene samlet.

Kjøp partoutkort

Annonse fra Eliteserien: