Sendte fansen til himmels!

Brann vant sin syvende seriekamp på rad da Steffen Lie Skålevik ordnet 1-0-seier i Kristiansand.

I en sjansefattig, men likevel dramatisk bortekamp mot Start, var det nok en gang Brann som trakk det lengste strået. Steffen Lie Skålevik, som scoret ti mål på elleve kamper for nettopp Start i fjor høst, ble matchvinner mot sine gamle lagkamerater da Brann vant 1-0 i Kristiansand.

Scoringen kom i det 75. minutt. Gilbert Koomson gjenvant ballen høyt oppe på banen i duell med Starts venstreback Elliot Käck. Han avanserte noen meter før han slo en lur ball til Peter Orry Larsen som kom på et godt løp bakfra. Start-keeperen måtte gi retur på skuddet til Orry. I returrommet sto Lie Skålevik, som puttet ballen enkelt i mål.

1-0 til Brann!

Teniste ut med skade

Åpningsomgangen var svært sjansefattig. Brann hadde et vedvarende trykk mot Start-målet, men utenom en god avslutning fra Ludcinio Marengo minuttet før pause, var det få eller ingen sjanser i omgangen.

Kampen ble også overskygget av en stygg skade som Taijo Teniste fikk da han landet helt forkjært i det 18. minutt.

Spillet ble stoppet i flere minutter mens medisinsk personell behandlet Branns estlandske back ute på banen, før han ble sendt videre til Sørlandet sykehus for nærmere undersøkelser.

Braaten glitret som høyreback

Med Teniste ute hadde Brann få alternativer som høyreback. Løsningen til Lars Arne Nilsen var å sette inn Daniel Braaten i en uvant backposisjon. Veteranen løste oppgaven med bravur og var bunnsolid både offensiv og defensiv.

2. omgang fortsatte i samme stil som før pause. Brann med et solid trøkk på et svært lavliggende hjemmelag. Scoringen måtte komme, men den kom ikke før i det 75. minutt da Lie Skålevik satte inn sitt sjette mål for sesongen.

Start prøvde seg litt på slutten, men slet med å skape de store sjansene. I stedet var Koomson nær ved å doble Brann sin ledelse flere ganger, men ghaneseren må fortsatt vente på sin første Brann-scoring

Kampen endte 1-0 til Brann. Det er nå ti poengs avstand til tabelltoer Rosenborg før resten av runden spilles i morgen.

FAKTA

Start - Brann 0-1 (0-0)

9. serierunde Eliteserien. Sparebank Sør Arena. 4859 tilskuere. Dommer: Svein Oddvar Moen, SK Haugar. Gult kort: Henrik Robstad (Start).

0-1: Steffen Lie Skålevik (75.)

Start (4-3-3): Jonas Deumeland - Damion Lowe, Simon Larsen, Henrik Robstad, Elliot Käck - Kasper Skaanes, Afeez Aremu, Isaac Twum (Tobias Christensen fra 67.) - Kevin Kabran, Kristjan Finnbogason, Espen Børufsen (Mathias Bringaker fra 78.).

Brann (4-3-3): Samuel Sahin-Radlinger - Taijo Teniste (Daniel Braaten fra 22.), Vito Wormgoor, Bismar Acosta, Gilli Rolantsson - Fredrik Haugen, Sivert Heltne Nilsen, Kristoffer Barmen (Peter Orry Larsen fra 70.) - Gilbert Koomson, Steffen Lie Skålevik (Azar Karadas fra 86.), Ludcinio Marengo.