Kommer tilbake til Brann etter ett år i Chelsea

Brede Skahjem Tokvam blir assistenttrener for Brann 2 fra og med 1. januar 2021. Avtalen gjelder ut 2023.

Annonse:

– Da jeg reiste i fjor sommer følte jeg at det var mer et «på gjensyn» enn adjø. Jeg var klar på at om da jeg kom tilbake til Norge etter ett år i England ville jeg tilbake til Brann og jeg har følt meg veldig ønsket her. Jeg gleder meg over å være tilbake og er topp motivert, sier Brede Skahjem Tokvam.

Frem til i fjor sommer jobbet han i akademiet til Brann, men da han fikk muligheten til å bli en av assistenttrenerne for Chelsea sitt kvinnelag flyttet han til London. Nå har han flyttet tilbake til Norge, og neste sesong blir han Azar Karadas sin assistenttrener på Brann 2.

– God kombinasjon

Tidligere i oktober ble det klart at Azar Karadas neste år blir hovedtrener for Brann 2. Roger Naustan har vært hovedtrener de siste to sesongene, men gir seg når kontrakten går ut ved nyttår.

Faglig leder i Brann-akademiet, Tom Mangersnes, har stor tro på kombinasjonene Karadas og Tokvam.

– I akademiet vårt har vi Azar og Hassan (El Fakiri) som har spillerkarrierene sine som hovedutgangspunkt for trenerkarrieren. Brede har en annen inngang og har utdannet seg til å bli trener. Kombinasjonen av fagkunnskapen og spillererfaring har vi stor tro på at vil komme de unge spillerne i akademiet til nytte i årene fremover, sier Mangersnes.

– Det kan bli en veldig god miks med meg og Azar, sier Tokvam.

Før Tokvam begynte i Chelsea i fjor har han vært assistentrener for Brann 2 tidligere. Han har også jobbet i Aalesund, der han hadde ansvaret for gutter 16-laget. Før det var han trener i FK Fyllingsdalen som assistenttrener i teamet til tidligere Brann-spiller Olafur Ørn Bjarnason.

– I akademiet satses det nå veldig på å bruke teknologi for å optimalisere treningen og utviklingen. Både med videoanalyse og detaljert måling av treningsbelastning. Brede blir en ekstremt viktig ressurs på dette området, sier Mangersnes.  

Annonse fra Obos-ligaen: