Før kampen: Vålerenga - Brann

Vestlandets stolthet mot et lag fra Oslo! Les deg opp om alt du trenger å vite før kampen mot Vålerengen.

Annonse:

Brann reiser til Oslo i Eliteseriens 17. runde. Kampen spilles søndag 13. september klokken 20.30 og vises på Europsort Norge og Dplay. 

Fjorten dager siden forrige kamp, og det føles som en evighet! Endelig er det opp på hesten igjen og våre beste menn skal til Oslo for å gjøre oss stolte! Vi tapte mot Vålerenga for noen uker siden på Stadion, men har vunnet våre to siste bortekamper. Det har også vært enormt lovende tendenser i spillet vårt den siste tiden. Vi får håpe gledens lag fortsetter fremgangen og gir oss en av de største gavene en bergenser kan få: tre poeng med hjem til Bergen fra det den såkalte hovedstaden. 

Irriterende nok har vi hatt det tøft mot Vålerenga i Oslo i en del år nå, og vi må tilbake til 2011 for å finne forrige seier. Da fikset Kim Ojo en 2-0-seiermed sine to mål. Siden første møte mellom klubbene i 1948 har spilt 47 kamper mot Vålerenga i Oslo og vunnet 13 av dem, Vålerenga 24 og ti har endt uavgjort. 

Siste fem bortekamper mot Vålerenga:

  • 2019: Vålerenga - Brann 1-0
  • 2018: Vålerenga - Brann 2-0 
  • 2017: Vålerenga - Brann 2-1 Haugen
  • 2016: Vålerenga - Brann 3-2 Barmen, Heltne Nilsen
  • 2014: Vålerenga - Brann 3-3 Haugen, Hanstveit, Mar Sævarsson 

Ruben Kristiansen har vært en nøkkelspiller for Brann siden han ble hentet til Stadion fra Vålerenga i 2016. I blått, rødt og hvitt fikk han med seg 41 kamper i løpet av 2014-15.

På motsatt banehalvdel på søndag finner vi også gamle lagkamerater, som nå har valgt å spille fotball på Østlandet.

Amin Nouri endte på 96 kamper for Brann i løpet av de tre sesongene han var her, og var en viktig brikke i laget som tok sølv i 2016.

Bergenseren Bård Finne spilte 31 kamper for Brann i løpet av to sesonger og puttet 15 mål. 

Skader og suspensjoner 

Gili Rolantsson er fortsatt i opptrening etter en periode ute med Covid 19. Ali Ahamada er tilgjengelig igjen. Amer Ordagic er fremdeles ute med en ryggskade og Bismar Acosta har fått en smell, men er sannsynligvis med til Oslo.

Hos Vålerenga har midtbanespiller Osmane Camara en lårskade, men ellers kan Dag Eilev Fagermo velge fra en skadefri tropp. 

Neste kamp er på Stadion mot serieleder Bodø/Glimt og spilles søndag. 20. september klokken 18.00. 

Kilder: Altomfotball.no, fantasy.eliteserien.no, fotball.no, nifs.no, tvkampen.com
Annonse fra Eliteserien: