Før kampen: Brann - Odd

Årets siste! Les deg opp om alt du trenger å vite før kampen mot Odd.

Annonse:

Brann tar imot Odd i årets siste kamp i Eliteserien. Kampen spilles tirsdag 22. desember og vises på Dplay.

Det har vært et spesielt år for Bergen, både på og ikke minst utenfor banen. Det virker allikevel som bergenserne og Brann skal lande trygt på beina etter en litt trøblete periode. Vi ser ut til å havne ganske midt på tabellen, og av de fem siste kampene har vi bare tapt en.

Odd sniffet på medaljer for en liten måned siden, men har nå spilt seks kamper på rad uten seier og tapt fem av dem. Det er på ingen måte et formlag på andre banehalvdel på tirsdag.   

Vi har et godt tak på Skienslaget på Stadion og har siden 1951 vunnet 14, spilt seks uavgjort og tapt fire i Bergen. I fjor, og året før, vant vi 1-0 med mål av Daouda Bamba i tilsvarende oppgjør. Det er en fin tradisjon, vi gjerne gjentar i år igjen. Odd har heller ikke scoret mål på Stadion siden 2014, så dette lover jo godt for en deilig avskjedskamp for årets sesong. 

Siste fem kamper mot Odd på Stadion:

  • 2019: Brann - Odd 1-0 Bamba
  • 2018: Brann - Odd 1-0 Bamba
  • 2017: Brann - Odd 2-0 Rolantsson, Barmen
  • 2016: Brann - Odd 0-0
  • 2014: Brann - Odd 0-1 

Thomas Grøgaard ble hentet fra Odd i 2018, og har blitt en viktig brikke for Kåre Ingebrigtsen utover i sesongen.

Fredrik Nordkvelle kom til Bergen i forkant av 2012-sesongen, og spilte 24 av 30 seriekamper i debutsesongen, 15 av dem fra start. Han scoret to seriemål, spilte fire cupkamper og scoret ett mål. Sesongen etter var han mye inn og ut av laget, og ble i august solgt til Odd. Nordkvelle endte sin Brann-karriere med 42 kamper og fem mål.  

Skader og suspensjoner 

Hos Brann går Daniel Pedersen, Amer Ordagic og Markus Olsen Pettersen glipp av serieavslutningen på grunn av skader. 

Odd har hatt Fredrik Semb Berge ute med langtidsskade i hele år. Vebjørn Hoff går også glipp av kampen mot Brann. 

Det var det! Et rart år og en rar sesong. Det blir deilig med blanke ark og nytt mot når Eliteserien kommer i gang igjen til våren. Forhåpentligvis med alle dere på Stadion, gaulende som aldri før. Ha en fin jul, så sees vi igjen snart. 

Kilder: Altomfotball.no, fantasy.eliteserien.no, fotball.no, nifs.no, tvkampen.com
Annonse fra Eliteserien: