Før kampen: Brann - Kristiansund

Brann-kamp i Bergen i strålende sol. Vi flytter fjernsynet ut i hagen! Les deg opp på alt du trenger å vite før lørdagens kamp mot Kristiansund.

Annonse:

Brann tar i mot Kristiansund på Stadion i Eliteseriens tiende runde. Kampen spilles lørdag 25. juli klokken 20.30 og vises på TV Norge og Dplay fra klokken 20.00.

På tross av et tidvis trykk mot Start-målet, endte forrige søndags oppgjør på Stadion med poengdeling. Med unntak av at Bodø/Glimt og Molde har stukket i fra resten, er det veldig jevnt fra bronseplass og nedover. Brann ligger på en sjetteplass før denne runden, men er bare to poeng bak Vålerenga som ligger på tredje. Med en seier over Kristiansund kan vi igjen innta medaljeplass. 

K P
7 Stabæk 12 17
8 Brann 12 15
9 Strømsgodset 12 15
10 Haugesund 12 15

Kristiansund Ballklubb er en sammenslåing mellom gamle Kristiansund FK og Clausenengen FK og ble dannet så sent som i 2003. Brann har totalt spilt åtte obligatoriske oppgjør mot blåtrøyene i løpet av årene siden KBK ble stiftet. 

På Stadion har vi vunnet tre av fire av tilsvarende oppgjør og i fjor vant vi 2-1 etter mål av Christian Eggen Rismark og tidligere Kristiansunder Daouda Bamba. 

Alle kamper sett under et har vi vunnet fire, tapt fire og ikke spilt en eneste uavgjort. Selve leksikonbetegnelsen på jevnt, der altså.

Alle kamper mot Kristiansund BK:

  • 2019: Krisitansund - Brann 1-0 
  • 2019: Brann - Krisitansund 2-1 Bamba, Rismark
  • 2018: Kristiansund - Brann 3-1 Bamba
  • 2018: Brann - Kristiansund 1-0 Acosta
  • 2017: Brann - Kristiansund 0-4
  • 2017: Kristiansund - Brann 1-0
  • 2015: Kristiansund - Brann 0-1 Barmen
  • 2015: Brann - Kristiansund 2-1 K.Larsen x2 

Mål mot gamle kjente

Daouda Bamba har scoret mot gamle lagkamerater i to sesonger på rad etter overgangen til Bergen. For kristiansunderne fikk han 108 obligatoriske kamper og endte på 43 mål. Ett av høydepunktene var i 2016 da han med 20 mål på 28 kamper var sterkt delaktig i Kristiansunds opprykk til Eliteserien. Han er nok lysten på flere mål mot sin tidligere arbeidsgiver! 

Eirik Holmen Johansen er på lån fra Brann til Kristansund, men har foreløpig fått prøve seg lite mellom stengene der oppe. Den tidligere Stadion-favoritten Amin Askar er også tilbake i Bergen på lørdag. Han er nå en viktig mann for Kristiansund og har vært involvert i alle kampene deres til nå i denne sesongen.

Skader og suspensjoner 

Taijo Teniste har en liten føling med en lyskeskade, men blir sannsynlig klar til kamp. En som ikke blir kampklar er Gilli Rolantsson. Han skadet seg på trening tidlig i uken, og har ikke trent med laget siden.  

Kristiansund har nesten en skadefri tropp med unntak av målvakt Sean McDermott som ikke er tilbake igjen før tidligst i september. 

Neste kamp er førstkommende onsdag 29. juli klokken 18.00. Da reiser vi til Drammen for å møte Strøsgodset. 

Kilder: Altomfotball.no, fantasy.eliteserien.no, fotball.no, nifs.no, tvkampen.com
Annonse fra Eliteserien: