Supportertiltak til kampen mot Kristiansund

Med kun 200 supportere på tribunen har ikke stemningen på Stadion vært i nærheten av hva vi er vant til i år. Det ønsker vi å markere på lørdagens kamp mot Kristiansund. 

Annonse:

Forslaget om fire testkamper med flere tilskuere på tribunen ble avslått av Helse- og omsorgsdepartementet, så det blir kun 200 tilskuere frem til 1. september. Først da vil vi få vite om det kan slippes inn 500 eller flere på Stadion. 

Folk savner Stadion-stemningen

Brann har blitt kontaktet av flere som kjenner på savnet av den berømte Stadion-stemningen og som har hatt et ønske om å gi sine billetter til Bataljonen når de er trukket ut.

Sammen med Bataljonen har vi kommet frem til at lørdagskampen mot Kristiansund kan være en fin mulighet for oss til å markere savnet etter våre supportere. Ingen i Norge kan måle seg med stemningen på Stadion når Bataljonen virkelig drar på. Som et enkelttilfelle velger Brann derfor å gi de 200 billettene til lørdagens kamp til Bataljonen. 

– Kamper på Stadion uten supportere etterlater et stort savn etter støtten fra tribunen. De 200 heldige som er trukket ut har gjort sitt beste, men stemningen fra Store Stå på Frydenbø-tribunen er en viktig del av en kamp på Stadion. Vi har stor forståelse for at det ikke er forsvarlig med fulle tribuner. Men det er vanskelig å forstå at vi får lov til å ha inne det samme antallet på Brann Stadion, med en kapasitet 16.750, som en arena med kapasitet på 400, sier Vibeke Johannesen, daglig leder i SK Brann, og fortsetter: 

– Flere tusen har kjøpt partoutkort – og beholdt det for å støtte klubben i sitt hjerte. Det er trist – og uforklarlig – at ikke flere skal få muligheten til å komme på Stadion hver kamp. Vi ser frem til at Bataljonen stiller på kampen til helgen. Det vil ikke kunne erstatte alle de som fremdeles ikke er her, men jeg er sikker på vi vil høre de godt, avslutter Johannesen.

Bataljonen ønsker selvsagt å gi partoutkortinnehavere på Store Stå første mulighet til å hente ut billetter. Dersom det fremdeles er billetter tilgjengelig vil de tilbys til øvrige partoutkortinnehavere på Frydenbø og til dem med medlemskap i Bataljonen.

– Vi er veldig glad for muligheten, og gleder oss til å gå på kamp. Det er selvsagt leit og en kraftig strek i regningen at det bare blir oss, og ikke en stappfull Frydenbøtribune – for ikke å snakke om full Stadion. Brann har gått i bresjen for norsk fotball i denne saken også, så det er synd at ikke myndighetene følger opp når Brann har vist fantastisk god holdning til flere tilskuere på en sikker måte. Det får vi ikke gjort noe med, men på lørdag kan vi i hvert fall gjøre vårt for å vise hva supporterne kan gjøre med stemningen på Stadion, sier Roger Lillebøe-Hansen, leder i Bataljonen.

Annonse fra Eliteserien: