Jenter fra hele fylket strømmer til Kniksen-Akademiet

I helgen ble tidenes andre treningssamling for jentene i Kniksen-Akademiet arrangert. Nesten 200 jenter fra over 40 klubber er allerede påmeldt.

Annonse:

Kniksen-Akademiet skal være en ekstra utviklingsarena for unge spillere i alderen 9-15 år. Det skal være et supplement til trening i egen klubb, for de spillerne som er ekstra ivrig, har gode holdninger og som vil bygge et bedre sportslig fundament. 

For gutter startet det opp i starten av året, mens jentene fikk egne treninger fra midten av februar. Allerede er det rundt 200 jenter i alderen 9-15 år som er med, og det er spillere fra blant annet Voss, Austevoll, Stord, Nordhordland og Nordheimsund. Totalt er det nesten 800 deltakere for begge kjønn, og over 70 klubber er representert i Kniksen-Akademiet. 

– Det er fantastisk at vi nå kan tilby gode ekstratreninger for jenter også. Tilbakemeldingene fra både spillere og foreldre er at dette tilbudet har vært sårt tiltrengt, og det er veldig kjekt at vi kan bidra til mer og god fotballaktivitet for ivrige gutter og jenter. Vi håper dette skal gi fotballen i hele regionen et løft i tiden fremover, sier daglig leder i Brann, Christian Kalvenes. 

Kniksen-Akademiet jenter sædalen.JPEG
Mali, Henriette, Martine og Maria fra Sædalen J13 var blant deltagerne på Kniksen-Akademiet i helgen som var.

De fire 13-åringene fra Sædalen var alle klare for treninger denne helgen. For tre av dem var det den første treningen, men Henriette var med den første helgen også. 

– Vi gleder oss til dette. Vi har hørt at det skal være veldig gøy, sier jentene kjapt, før de blir samlet for laginndelingen som hver økt starter med. 

Annonse fra Eliteserien: