Historisk kamp mot Rosenborg på Stadion

Lørdag 5. eller søndag 6. juni spiller Sandviken mot Rosenborg i Toppserien på Brann Stadion.

Annonse:

– Det blir gøy å spille på en så stor arena, og så håper vi jo at det kommer mange for å se på. Det er mange av spillerne på laget som har vært og sett kamper på Stadion fra de var små, så det bli ekstra stas å få gå ut på banen og spille selv, sier Sandviken-spiller Guro Bergsvand (26).

Da terminlisten for Toppserien kom tidligere i januar, ble det klart at Sandviken skal møte Rosenborg både i runde 9 og 11. Det er fordi Eliteserien har spillefri helgen 5.–6. juni, som gjør det mulig at kampen kan spilles på Stadion.

Initiativ fra Brann

Om kampen spilles lørdag eller søndag er ennå ikke bestemt. Det er heller ikke alle de praktiske tingene for gjennomføringen. Men en ting som er klart er målsetningen; å fylle Stadion.

– Vibeke tok kontakt med oss og spurte om dette var noe vi hadde lyst til. Da var ikke vi vanskelig å be, sier media, marked og sponsoransvarlig i Sandviken, Mette Hammersland.

– Målet er å fylle Stadion, selvfølgelig innenfor de restriksjonene som koronapandemien gir oss på den tiden, sier daglig leder i Brann, Vibeke Johannesen.

10.830 tok turen til Stadion høsten 2019, for å se landskampen mellom Norge og England.

– At så mange tok turen på den kampen viser at det er mulig å bortimot fylle Stadion på en kamp med kvinnelag. Når vi først skulle gjøre det, er vi glad for at det ble Rosenborg som motstander, sier Hammersland.

Annonse fra Eliteserien: