Her er valgkomitéen sin innstilling til Brann-styret

Valgkomitéen har fullført jobben sin. Nåværende nestleder Birger Grevstad er innstilt som styreleder. De ber også årsmøtet velge tre nye personer inn klubbens styre.

Annonse:
  • Se presentasjon av de tre nye lengre nede i artikkelen.

I forbindelse med årsmøtet tirsdag 9. mars har valgkomitéen levert sin innstilling til nytt styre i Sportsklubben Brann. Av de nye navnene er Geirmund Brendesæter (50) den mest profilerte i Brann-miljøet, han har nest flest kamper for Brann gjennom alle tider med sine 335 kamper. De to andre er Espen Brochmann (57) og Madeleine Giske (33).

Ut av styret går styreleder Eivind Lunde, medlem Siren Preto og varamedlem Erlend Hanstveit. Lunde har hatt ledervervet i Brann-styret siden 2015, og har valgt å ikke stille til gjenvalg i år.

Birger Grevstad har vært i Brann-styret siden 2015 og har vært nestleder de siste årene. Nå er han innstilt som ny styreleder. Grevstad var sentral i utbyggingen av den nye Fjordkraft-tribunen med studenthybler, som gjorde at Brann fikk en ny tribune og nye fasiliteter til Akademiet, uten at det kostet klubben penger.

Valgkomiteen skriver følgende om sin begrunnelse:

Valgkomiteen har hatt gode arbeids- og samarbeidsforhold, selv om Covid-19 har gjort det noe mer krevende å få avholdt fysiske møter. Valgkomiteen avholdt et første møte i mars 2020 og har hatt jevnlige møter høsten 2020 og i januar/februar 2021.

Det har vært viktig for valgkomiteen å ha en grundig og åpen prosess sammen med klubbens medlemmer og øvrige interessenter. Det har blant annet vært avholdt møter med Medlemsutvalget, Representantskapet, representanter for supporterne og representanter for Tirsdagsgjengen. 1. oktober deltok leder og medlemmer fra valgkomiteen på medlemsmøte i klubben og ba om innspill til vårt arbeid. Kontaktinformasjonen til valgkomiteens medlemmer har vært tilgjengelig på klubbens hjemmesider.

Det har videre vært avholdt èn-til-èn møter med styrets sittende medlemmer og klubbens daglige leder.

2020 ble nok et krevende år for klubben, med svakere sportslige resultater enn målsetningen. Klubbens trener gjennom flere år, Lars Arne Nilsen, ble midt i sesongen skiftet ut med Kåre Ingebrigtsen. Covid-19 satt også sitt tydelige preg på sesongen med få tilskuere, med derpå følgende konsekvenser for økonomien.

Valgkomiteen har i sitt arbeid lagt vekt på at styret skal ha den kompetanse som kreves for å utvikle klubben til en toppklubb med regelmessig deltagelse i UEFAs turneringer. Vi har særlig sett behov for å tilføre styret mer sportslig (les fotball) kompetanse, slik at styret på en konstruktiv måte kan utfordre og støtte administrasjonen også på sportsområdet. Dette ønsket er også kommet frem i flere av de mange møtene vi har hatt med de ulike deler av klubben.

I innstilling til ny styreleder har vi lagt vekt på å få en leder som kjenner klubben godt og som sammen med resten av styret har kraft til å gjennomføre de tiltak som er nødvendig for å bringe klubben videre. Grevstad har vist at han i en krevende sak som bygging av ny tribune har jobbet proaktivt og klart å forene klubbens ulike interessegrupper. Styrets leder har sammen med administrasjonen en viktig rolle i å lytte til og samle klubbens interesser rundt felles mål fremover.  Vi har i innstillingen til ny nestleder lagt vekt på å få en person som på en god måte utfyller styreleder og har komplementære kompetanser.

Leder av valgkomiteen har på grunn av sitt nære vennskap med Birger Grevstad ikke deltatt i innstillingen til styreleder.

Valgkomiteens innstilling er enstemmig både når det gjelder forslag til nye medlemmer samt leder og nestleder.

Valgkomitéen har landet på følgende innstilling til årsmøtet 2021:

Som leder: Birger Grevstad (2 år) (tidligere nestleder, erstatter Eivind Lunde som leder)

Som nestleder: Siv Skard (tidligere medlem, erstatter Birger Grevstad)  

Som fast medlem: Geirmund Brendesæter (2 år) (NY)

Som fast medlem: Madeleine Giske (2 år) (NY)

Som fast medlem: Morten Kristiansen (2 år) (Gjenvalg)

Som varamedlem: Espen Brochmann (2 år) (NY)  

Krister Hoaas (medlem) er ikke på valg.

Presentasjon av Geirmund Brendesæter (50)

Geirmund Brendesæter kom til Brann som spiller i 1991, og med unntak av et kort opphold i Bundesliga med Arminia Bielefeld vinteren 1997, spilte han for Brann hele karrieren. «Geddi» avsluttet med 335 kamper for Brann, nest flest gjennom alle tider. Siden endt fotballkarriere har han tatt UEFA A-trenerlisens og trent lag i både barne- og seniorfotballen. Han har også jobbet i ulike eiendomsselskaper de siste 18 årene.

– Jeg ønsker å bidra i klubben i mitt hjerte om jeg blir valgt inn. Først og fremst for å samle alle som er glade i Brann og bygge en felles kultur og måte å spille fotball på, som skal definere Brann og Bergen som klubb i fremtiden, sier Brendesæter.

  • Artikkelen fortsetter under bildet. 
Geirmund Brendesæter 2

Presentasjon av Madeleine Giske (33)

Madeleine Giske har bakgrunn som spiller på toppnivå i Norge med nesten 200 kamper i Toppserien for Sandviken, Arna-Bjørnar, Røa og LSK Kvinner. Gjennom karrieren har hun blitt både serie- og cupmester. Landslagskarrieren endte med 26 kamper for Norge, og deltakelse i to VM-sluttspill. Hun har en bachelorgrad i markedskommunikasjon fra BI og er utdannet personlig trener fra Norges Idrettshøyskole. De siste seks årene har hun vært daglig leder i Sandviken Toppfotball.

– Jeg har vokst opp med fotball og som lidenskapelig Brann-supporter. Dette er en fantastisk mulighet til å få være med å skape store øyeblikk på Stadion, sier Giske.

  • Artikkelen fortsetter under bildet. 
IMG_3755

Presentasjon av Espen Brochmann (57)

Espen Brochmann er direktør forretningsområde Equipment Finance i Nordea Finance, og har 35 års erfaring fra bank og finans. De siste 25 som leder. Han har tidligere spilt fotball aktivt for Åsane i 1. og 2. divisjon, samt for Fyllingen i 1. divisjon og Tippeligaen. Fra 1997-2003 var han hovedtrener for Åsane, både i 2. divisjon og 1. divisjon. Senere var han styreleder i samme klubb, og i dag er han også styreleder for Stiftelsen Vestlandshallen.

– Jeg har i likhet med mange andre, et sterkt ønske om å kunne bidra til at Sportsklubben Brann etablerer seg som en stabil toppklubb i norsk fotball, sier Brochmann om hvorfor han takket ja til valgkomiteen sin forespørsel om en plass i styret til Brann.

  • Artikkelen fortsetter under bildet. 
Espen Brochmann

Valgkomitéens innstilling – Kontrollkomité: 

Samtlige medlemmer fortsetter som før, ingen endringer. Her er Evy Greve leder, mens Veline Høyland, Helge Kvamme og Jan Bjarte Svabø er medlemmer.

Styrets innstilling til valgkomite:

Styret innstiller valgkomiteen til årsmøtet, og i 2020 har disse utgjort komiteen: Didrik Munch (leder), Gina Barstad (medlem), Ragnhild Janbu Fresvik (medlem), Erik Nordgreen (medlem) og Tor Raaheim-Olsen (vara).

Styrets innstilling er gjenvalg på Ragnhild Janbu Fresvik, og Bjørn Dahl (66) inn som vara for Tor Raaheim-Olsen. Bjørn Dahl har over 100 kamper for Brann som spiller på 1970- og 80-tallet. I 2000 ble han administrerende direktør i Brann ASA, og fortsatte som daglig leder etter omorganiseringen i 2003. Han var leder i klubben da Brann ble cupmester i 2004 og seriemester i 2007. Dahl ga seg i Brann i 2010. Etter tiden i Brann har han jobbet i Randstad-konsernet, som er verdens største på rekruttering. Der har han jobbet med å finne ledere for store og mellomstore bedrifter. 

Annonse fra Obos-ligaen: