Her er kvinnelagets nye sportslige leder

Olli Harder (36) fra New Zealand blir SK Brann kvinners aller første fulltidsansatte sportslige leder. Den tidligere West Ham-treneren ble presentert etter dagens kamp mot Avaldsnes, som endte med 10-0-seier til Brann.

Annonse:

– Jeg vil være med på å bygge et solid fundament i en stor klubb, og gleder meg veldig til å komme i gang. Jeg vil være med på å lede klubben videre i en positiv retning, og jeg vil hjelpe Brann til å bli den beste klubben i Skandinavia, sier Harder til brann.no.

Han har det siste halvannet året vært trener for West Ham sitt kvinnelag, som ble nummer seks i den engelske toppdivisjonen i år. Sesongen der ble avsluttet forrige helg, og Harder starter sin nye jobb i Brann med umiddelbar virkning.

Kjenner norsk fotball godt

Harder er fra New Zealand, og har jobbet innen fotballen som trener i over 15 år. I tillegg til jobben i West Ham, har han hatt trenerjobber i USA, Kina, England og Norge tidligere. Blant annet har han trent Klepp i Toppserien, vært assistenten til kvinnelagets trener Alexander Straus på U23-landslaget og assistenttrener for Sandnes Ulf i OBOS-ligaen. 

Han holder nå på med UEFA Pro-lisensen på trenerutdanningen.

Branns Toppserie-lag har hatt fantastisk oppmøte fra Brann-supporterne, både på hjemme og bortebane, etter at de ble en del av Brann fra nyttår.

– Det trøkket som er rundt laget og supporterne er en viktig del av grunnen til at jeg ville komme til Brann. Jeg gleder meg til å komme i gang, og fortsettelsen, sier Harder.

Styreleder for SK Brann Kvinner, Pål Hafstad Thorsen er strålende fornøy med å ha fått på plass en sportslig leder for laget.

– Vi er veldig glad for at Olli Harder blir en del av satsingen til SK Brann Kvinner som ny sportslig leder. Han er en dyktig fagmann med solid kunnskap om norsk fotball, samtidig som han har viktige referanser fra internasjonal fotball og da spesielt fra tiden i West Ham. Olli har et svært godt rykte, har levert solide resultater i USA, Norge og England. Vi forventer at han bidrar sterkt til at laget og klubben utvikler seg videre sportslig, sier han.

Annonse fra Obos-ligaen: