Har søkt om innreise for Simba

Torsdag sendte Brann inn en søknad til Sjøfartsdirektoratet om å gi Moonga Simba (20) unntak fra innreiserestriksjonene.

Annonse:

Simba signerte for Brann 18. februar,men har fremdeles ikke fått reise til Bergen på grunn av de strenge innreiserestriksjonene. Denne uken varslet regjeringen at at det åpnes for å søke om flere unntak fra innreisereglene enn det var tidligere. Derfor har Brann nå sendt en søknad for å få Simba til Bergen. 

– Simba har ventet på å få komme til Bergen i snart to måneder. Vi har gjort det vi kan for å prøve å få han inn, men så langt har det ikke lykkes. Med regjeringen sine nye retningslinjer for innreise, håper vi at han nå får unntak og kan få reise til Bergen så fort som mulig, sier daglig leder i Brann, Vibeke Johannesen. 

Det er en omfattende søknadsprosess, der det blant annet må fremlegges begrunnelse for hvorfor man søker unntak og plan for gjennomføring av karantene. 

– Vi får et utrolig tett kampprogram i mai, og trenger alle spillerne våre tilgjengelig for å komme oss gjennom det. Vi har en god plan på gjennomføring av karantenetiden og har rutiner som gjør at det ikke vil medføre risiko for smittespredning – verken inn i spillergruppen eller ut i samfunnet, sier Johannesen. 

Mangfoldige sider er lagt ved søknaden, og nå er det bare å vente på svar fra departementet. 

Annonse fra Eliteserien: