Har blitt en av lagets beste tilretteleggere – ser frem mot tøff hjemmekamp mandag

Høyreback Svenn Crone har gjennom årets sesong vært involvert i åtte skåringer. Her forteller han blant annet om hvordan han opplever å bidra med målpoeng i sin første sesong for Brann.

Annonse:
  • Skrevet av Ståle Heiberg-Andersen. 
  • Foto: Vegard Grøtt/Bildebyrån.

– Det er deilig for meg å få en så god start her i Brann. Jeg får mye selvtillit av det, og det er bra at vi har vunnet så mange kamper som vi har. Målet er å rykke opp, og vi er på god vei til det nå, forteller Crone.

Med syv målgivende pasninger har Crone vært en av lagets mest effektive servitører denne sesongen. Han trekker frem flere faktorer for hvordan han skaper så mange sjanser som blir til mål.

– Jeg har trent mye på innlegg, og jo mer man trener jo bedre blir man. Samtidig har vi skapt veldig mange sjanser og vi har skåret mange mål denne sesongen. Dermed er muligheten får å få målgivende pasninger større. Alle våre gode kvaliteter hjelper oss til å bli klar for Eliteserien, når vi forhåpentligvis rykker opp til neste sesong, sier Crone.

Har sluppet inn minst i ligaen

Med kun elleve baklengsmål på 21 kamper har Brann ligaens klart tetteste forsvar. Crone gjør følgende tanker over hva som ligger bak de imponerende tallene.

– VI har jobbet mye med det defensive. Vi slipper til få sjanser, enda mindre enn hva vi gjorde i starten av sesongen. Så går det også på kvalitet, vi har et veldig godt lag. Vi har mye kvalitet blant de som starter kampene, og blant de som kommer inn fra benken og bidrar, forteller Crone.

Førstkommende mandag venter et toppoppgjør på Stadion, når tabelltoer Ranheim kommer på besøk. Crone er tydelig på hva som er innstillingen til kampen.

–  Vi ønsker å fortsette i samme spor, og går inn i hver kamp med en innstilling om å vinne. De kommer her som nummer to på tabellen og ligger også an til å rykke opp. Men først og fremst handler det om å vinne kampen for oss, og det gjør vi ved å spille vårt eget spill, avslutter Crone. 

Annonse fra Eliteserien: