Gilbert: - Gjør som læreren sier

Gilbert Koomson kaller treneren for lærer. Og han prøver å gjøre hjemmeleksene sine!

Annonse:

Etter sin tredje målgivende pasning på tre strake kamper kan Gilbert Koomson smile. Men han gliste ikke like mye etter 1. omgang mot Sandefjord søndag.

Det var først etter noen tydelige instrukser i pausen fra trener Lars Arne Nilsen at Koomson bidro skikkelig. Bidraget endte med målgivende pasning til Peter Orry Larsen.

Nilsen forklarer det slik:

- Jeg ga beskjed om at vi skulle slå tidlig inn bak forsvaret deres. Det gjorde vi etter pause, og da kom målet raskt ved at Gilbert kom seg inn bak og la inn til Orry som scoret, forklarer Nilsen.

Koomson: - Prøver å lære

Koomson kaller treneren for lærer når han beskriver endringen som førte til seiersmålet.

- Han er læreren vår. Han forteller oss fornuftige ting. Om man er en smart gutt, så gjør man det læreren sier. Det er ikke alltid enkelt, men jeg forsøker å lytte og utføre det han forteller oss, sier Koomson alvorlig.

At han bare minutter etter pauseinstruksen fra lærer Nilsen gjorde akkurat som beskrevet, var selvsagt en stor opplevelse for Gilbert.

- Det kokte i hodet mitt etterpå. En fin følelse, innrømmer han etter å ha sett innlegget fra høyrekanten finne Peter Orry Larsen som scoret.

Assist-king Gilbert

Å fore lagkameratene med baller inne i boksen er ikke noe nytt for Gilbert Koomson. Den rollen kjenner han. Men det er først nå det har løsnet i Brann-drakten.

Han er læreren vår. Han forteller oss fornuftige ting

— Gilbert Koomson

- Jeg var assistkonge i Sogndal, minner han om.

Så har det ikke vært like enkelt i starten på Brann-karrieren.

- I Brann skal jeg hjelpe med å forsvaret laget og samtidig angripe. Jeg føler det sitter bedre og bedre, selv om det er annerledes fra det jeg har vært vant til, forklarer han.

Koomson hadde målgivende pasning både mot Stabæk, Ranheim og Sandefjord, tre ganger på tre strake seirer på en uke.

- Det er helt topp! At vi i tillegg har holdt nullen i alle disse kampene er glimrende, mener Brann-vingen.

På Instagram er han kjent for sine 50.000 følgere som King Gilbert. Han medgir at assist-King Gilbert kanskje er enda mer passende nå.

- Kanskje jeg bør endre navn, ler han.

Husk Brann - Tromsø søndag 6. mai klokken 20.00.

Kjøp billetter

Annonse fra Eliteserien: