Gatelaget reiste på actionfylt tur til Voss: – Et minne for livet

Denne uken har 15 spillere fra Branns gatelag vært på tur til Voss. Der ble det action både høyt og lavt.

Annonse:
  • Se bildeserie lengre nede i artikkelen. Alle bilder er tatt av Voss Active. 

– Turen var helt fantastisk og det ble et minne for livet, sier Fredrik Negaard, som er en av spillerne som var med på turen. 

Branns prosjekt «Gatelaget» bidrar til å gi rusavhengige økt livskvalitet gjennom fellesskap og fysisk trening på Stadion, og har eksistert som et tilbud siden 2015. 

Mange nye

Da landet stengte ned 12. mars ble også de faste treningene og møtene for gatelagsspillerne på Stadion satt på vent noen uker. De ble fulgt opp i ukene som gikk uten fotballtreninger, men etter at de kom igang igjen har rekordmange blitt med. 

På det meste har det vært 26 personer på trening, selv om de ikke får trene med fullkontakt eller kan bruke samlingslokalene inne på Stadion. 

Årlig reiser Gatelaget på tur og denne gangen var Voss destinasjonen. Etter en felles togtur til Voss sto klatreparken og rafting på agendaen den første dagen. 

– Det ga en utrolig mestringsfølelse. Jeg er ikke så glad i høyder, så jeg fikk virkelig utfordret meg selv. De andre som var med motiverte meg veldig til å utfordre grensene mine, sier Negaard. 

Etter en bedre middag og overnatting ble dag to avsluttet med elvebrett før kursen ble satt hjemover til Bergen. På turen til Voss var det 15 spillere og tre i støtteapparatet. Samtidig ble det arrangert trening for de åtte som var igjen i Bergen og ikke hadde anledning til å være med på turen. 

– Vi er mange nye nå, så slike turer betyr enormt mye for samholdet i gjengen. Man kunne se på alle at dette betydde mye, sier Negaard. 

Her kan du lære mer om Gatelaget. 

Annonse fra Eliteserien: