- Går for seier på bortebane også

- Jeg innstiller meg mentalt på å vinne, sier Branns forsvarskriger Bismar Acosta før møtet med Lillestrøm.

Annonse:

Det begynner å bli en vane å snakke om krig når Lillestrøm er motstander. Selv om årene går og mannskapet til de gule skiftes ut, handler det stadig om å vinne dueller når man reiser østover for å kjempe om poeng.

Bismar Acosta har tidligere påtatt seg rollen som Branns fremste kriger. Han er «El Guererro» i mannskapet og liker det.

- Vi vet at Lillestrøm på bortebane er en av de vanskelige kampene. Men svært mye kommer an på vår egen mentalitet, hvor sterke vi faktisk er i hodet. Jeg mener vi må tenke tre poeng, tre poeng, tre poeng, maner forsvarsklippen.

For ham er det alltid en målsetting:

- Hvis vi skal hevde oss høyt oppe på tabellen må vi vinne en del bortekamper. Mitt utgangspunkt er alltid at vi skal vinne, også på bortebane, forsikrer han.

Tapte begge i fjor

Til tross for uavgjort mot Tromsø og tap for Kristiansund på bortebane er Acosta overbevist om at Brann-laget har kapasitet til å slå alle lag, også på bortebane.

- Vi kjenner Lillestrøm og vet hva som venter. De pleier å spille veldig fysisk fotball, og det skal vi være klare for, forsikrer 30-åringen, som dessuten mener de mentale forberedelsene er viktige.

- Man må forberede seg mentalt på hva som venter, legger han til.

Dessuten har Brann mye å hevne fra fjoråret.

Lillestrøm var nemlig den eneste klubben som slo Brann to ganger i fjor. De brøt Branns lange rekke uten tap på Stadion da de vant 2-1 10. oktober. På Åråsen var de heldige da dommeren overså et klart straffespark for en forseelse mot Jakob Orlov og vant 1-0.

Bismar Acosta spilte bortekampen, men var ikke på banen da laget tapte mot Lillestrøm på høsten. Det er han garantert når lagene møtes igjen søndag klokken 20.00.

Så venter Viking

At han allerede har rukket å pådra seg to gule kort og risikerer karantene snart, tar han lite hensyn til:

- Jeg må selvfølgelig tenke litt og være smart, slik at jeg ikke får et unødvendig kort nå. Men jeg må tråkke skikkelig til også, mener han.

Lillestrøm - Brann spilles på søndag med avspark klokken 20.00. Deretter venter Viking på Stadion neste lørdag klokken 18.00.

Kjøp billetter i dag

Annonse fra Eliteserien: