Krigeren

Bismar Acosta er Branns kriger. Det er vondt å møte ham og godt å være på lag med ham.

Annonse:

De japanske fotballspillerne som deler hotell med Brann-spillerne på Gran Canaria satte store øyne da en nyfrisert og tilsynelatende morsk Bismar Acosta kom mot dem den første ettermiddagen. Et øyeblikk var de lettet over at norske Brann ikke er blant motstanderne deres på treningsleiren.

For han ser direkte skummel ut. Han vet det selv. Og han liker det.

Det er selvsagt hanekammen og den muskuløse kroppen om skiller ham fra resten av troppen og gjør ham annerledes. Når Brann.no omtaler ham som «Krigeren» - eller «El Guerrero» - bare smiler han fornøyd. 

- Du må gjerne kalle meg «El Guerrero». Eller kanskje «El Toro Rojo».  Det symboliserer en som gir alt. Og jeg gir alltid alt på banen, understreker han.

«El Toro Rojo» betyr den røde oksen, og passer også godt til Bismar Acosta slik med- og motspillerne har lært ham å kjenne i Brann-drakt. Beintøff og sterk, men til tider litt vilter og uforutsigbar.

Du må gjerne kalle meg «El Guerrero».

— Bismar Acosta

Det siste har han forresten  tenkt å gjøre noe med:

- Jeg ønsker ikke å komme i dumme situasjoner. Vi hadde den mot Sogndal i fjor. Så var det noe greier med Pål André Helland borte mot Rosenborg. Jeg skal unngå at det blir for mange sånne, forteller Acosta åpent.

Er blitt mer rutinert

- Jeg er i utgangspunktet en stille og rolig person. Men på fotballbanen skjer det av og til ting som gjør at man reagerer. For eksempel en dommeravgjørelse som er feil eller andre som gjør noe dumt.

- Men i fjor ble jeg kanskje litt for mye involvert når det skjedde ting på banen. I år er målet å unngå den slags. Jeg tror jeg skal fokusere på det rent sportslige og unngå oppmerksomhet for andre ting, forteller utdyper han.

Spesielt gjelder dette i de tilfellene der motstanderne bevisst forsøker å fyre ham opp.

- Jeg er blitt en rutinert spiller og skal i enda større grad enn før konsentrere meg om å gjøre jobben min på banen, forteller 30-åringen fra Costa Rica.

Hår etter personligheten

Noe lurer kanskje på historien bak den karakteristiske hårsveisen. Hvordan oppsto den?

- Jeg fikk denne frisyren for noen år siden. Det var ingen spesiell bakgrunn for det, bare at jeg følte den passet til personligheten min. Den spesielle frisyren definerer hvem jeg er, sier Bismar til Brann.no.

Nå trives han med den, og imaget den gir ham kler den spillertypen han er.

- På fotballbanen er det viktig å få motstanderens respekt, spesielt for oss midtstoppere som møter gode angripere. Men det er ikke bare håret som betyr noe, selvsagt ikke. Det er hele fremtoningen og personligheten.

Ser frem mot ny sesong

I fjor utgjorde Bismar Acosta enten stopperpar med Jonas Grønner eller Vadim Demidov. I år er det Grønner og Vito Wormgoor som er hans nærmeste stopperkolleger, og kanskje også evigunge Azar Karadas.

Den spesielle frisyren definerer hvem jeg er

— Bismar Acosta

Acosta liker lagkameratene sine, og han tror Brann vil få masse glede av kvalitetene som finnes i midtforsvaret:

- Jonas og Vadim er virkelig gode spillere. Vi var vanskelige å spille mot i fjor og fikk respekt hos motstanderne.

- Jeg tror vi skal klare det samme i år. Jeg kjenner ikke Vito så godt ennå, men ser at han er en god spiller og en fin person. Uansett hvem som spiller er jeg sikker på at vi skal gjøre jobben vår og oppnå den samme respekten hos motstanderne som de to siste sesongene.

Onsdag skal Bismar Acosta og lagkameratene i aksjon på Gran Canaria. Las Palmas B er motstander klokken 11.30 lokal tid på stadion i Maspalomas.

Husk å kjøpe partoutkort til 2017-sesongen.

Kjøp her

Annonse fra Eliteserien: