Fredriks første ferd

Fredrik Haugen har aldri spilt i noen europeisk klubbturnering før. Målet er å ta Brann videre til neste runde.

Annonse:

Fredrik Haugen har erfaring med diverse aldersbestemte landslag og har spilt mot internasjonal motstand på flere nivå. Men klubbturnering i Europa på seniornivå har han ikke opplevd før. Han er klar på hva han ønsker for hans første ferd:

-  Vi går selvfølgelig for å vinne kampen og å få med oss noe hjem, så skal vi ta oss videre, sier han til Brann.no etter at onsdagens trening på Ružomberoks stadion er unnagjort.

Ružomberok slo serbiske Vojvodina sammenlagt med 3-2 i 1. runde av Europa League-kvalifiseringen, selv om serberne var favoritter. Haugen er spent på hva som venter torsdag kveld:

-  Først og fremst ønsker jeg at vi skal få med oss noe hjem til Bergen. Det er litt vanskelig å si hva man møter i disse kampene og vi må kanskje spille på resultatet, sier han.

Å spille best av to kamper er også noe man må ha i bakhodet underveis:

-  Det blir en bortescoring i morgen, det blir det, forsikrer indreløperen.

Roser fansen

Det er ni år siden sist Brann spilte i Europa. Da var Haugen unggutt i Løv-Ham. Men han har likevel gode minner fra den tid som tilskuer:

-  Spesielt den mot Deportivo husker jeg godt. Huseklepp var ganske god i den kampen der. Det snakkes om den ennå.

Brann vant 2-0 på hjemmebane, men tapte 0-2 på bortebane og røk på straffespark. Nå får Brann en ny sjanse:

-   Det er gøy at Brann er tilbake der de skal være, i Europa. Det er ikke nok å bare dra ned her, vi må ta oss videre også, så blir det skikkelig gøy, sier Fredrik.

Som spiller er spill i europeiske turneringer et klart mål:

-   Det er noe av det største du kan gjøre som fotballspiller, så det gjelder å være forberedt, sier 24-åringen.

Vi får jo støtte uansett hvor vi er i verden.

— Fredrik Haugen
Laget blir ikke alene i kampen om et godt resultat i Slovakia. To busser med supportere kommer fra sitt samlingspunkt i Budapest, og det regnes med at det blir over hundre Brann-supportere på tribunen når kampen sparkes i gang torsdag klokken 18.00:

-   Vi får jo støtte uansett hvor vi er i verden. Vi er privilegert som har så gode supportere. Jeg tror vi kunne spilt i Kina og likevel hadde det kommet flere hundre, avslutter han.

Kampstart er klokken 18.00 torsdag kveld. Kampen vises på Eurosport Norge.

Husk også søndagens hjemmekamp mot Sarpsborg 08 klokken 20.00.

Kjøp billetter her

Annonse fra Eliteserien: