Før kampen: Rosenborg - Brann

Brann tar turen til Trondheim! Les deg opp om alt du trenger å vite før tirsdagens kamp mot Rosenborg.

Annonse:

Brann tar turen til Trondheim og Lerkendal for å møte Rosenborg i Eliteseriens 25. runde. Kampen spilles tirsdag 24. november klokken 19.00 og vises på Eurosport Norge og Dplay.

I et Bergen med strenge korona-tiltak er tirsdagskvelden satt av til Brann-kamp på fjernsynet. Og selv om det ikke har vært en høst vi husker med glede, hverken på eller av banen her i Bergen, er det alltid lett å kjøre seg opp til kamp mot en av våre aller største rivaler. Vi er en del av nedryksstriden og får vi med oss poeng herfra er vi i en god posisjon inn mot sesongens fem siste kamper.   

Brann har, som de fleste lag i Norge, en statistikk man ikke roper hurra for mot Rosenborg på Lerkendal, men vi kan trøste oss med at vi ikke har tapt i Trondheim de to seneste årene. Siden 1962 har vi møtt dem 50 ganger på bortebane, der 29 kamper har endt med tap, tolv uavgjort og ni med Brann-seier.

Siste fem kamper på Lerkendal:

  • 2019: Rosenborg - Brann 0-0
  • 2018: Rosenborg - Brann 1-2 Haugen, Orry Larsen 
  • 2017: Rosenborg - Brann 2-1 Rolantsson
  • 2016: Rosenborg - Brann 3-0
  • 2014: Rosenborg - Brann 5-2 Skaanes x2

Kåre Ingebrigtsen var trener for Rosenborg i ganske nøyaktig fire år, fra 2014 til 2018. Han fikk med seg 182 kamper på benken og ledet trønderne til "the double" i 2015 og 2016 og seriegull i 2017. Han kjenner med andre ord tirsdagens motstander særdeles godt. 

Skader og suspensjoner 

Hos Brann er Daniel Pedersen, Amer Ordagic, Markus Olsen Pettersen og Mikal Berg Kvinge ute med skader. Ali Ahamada er i karantene etter å ha vært på landslagsoppdrag for Komorene. Ole Martin Kolskogen nærmer seg spilleklar, og har en mulighet til å nå kampen. 

Rosenborg har en del viktige fravær. André Hansen, Pål André Helland, Anders Konradsen og Markus Henriksen er alle ute med skader eller koronakarantene.

Neste kamp er på Stadion mot et bunnplassert Ålesund, med Lars Arne Nilsen bak spakene. Kampen spilles lørdag 28. november klokken 18.00.

Kilder: Altomfotball.no, fantasy.eliteserien.no, fotball.no, nifs.no, tvkampen.com
Annonse fra Eliteserien: