Forlenget proffkontrakten – lånes ut til Groningen

Brian Jahren (17) har forlenget sin proffkontrakt med Brann til ut 2023. Det neste året lånes han ut til akademiet til nederlandske Groningen.

Annonse:

– Det blir spennende og jeg gleder meg, sier Jahren før avreise. 

Jahren var på et treningsopphold i Groningen i påsken.

Den 17 år gamle vingen fra Askøy kom til Brann-Akademiet fra Askøy FK som 14-åring, og har siden spilt på Brann sine akademi-lag. I 2020 skrev han sin første proffkontrakt med Brann, og det er denne som ble forlenget før han reiste på utlån. 

Digital undervisning

Jahren reiste til Nederland i slutten av juni, og han skal bo hos en vertsfamilie mens han er der. Til høsten skal han begynne på det andre året på videregående.

– Jeg skal ta det digitalt, og så skal jeg ta et kurs i nederlandsk der nede, sier Jahren. 

På spørsmål om hva han gleder seg mest til svarer han følgende;

– Det er en ny kultur og et nytt klima. Groningen har et veldig godt akademi, og jeg gleder meg til å lære hvordan de jobber med spillerutvikling. Målet er å prestere og utvikle meg videre som fotballspiller, sier han. 

– Brian er en energisk fotballspiller med gode ferdigheter, som har utviklet seg godt hos oss. Han har nå fått en mulighet han ønsket å ta. Vi ønsker han lykke til, og vi skal følge hans utvikling mens han er i Nederland. Det blir spennende å se hans ferdigheter i nederlandsk fotball, sier G19/Brann 2-trener i Brann, Azar Karadas. 

Annonse fra Eliteserien: