Var på treningsopphold i Nederland – fikk spille med Robben

Brian Jahren (17) var i slutten av mars på et treningsopphold i nederlandske Groningen. Der møtte han også en av landets største fotballstjerner.

Annonse:

– Det var en inspirerende tur og jeg lærte mye. Det hjelper på motivasjonen og selvtilliten videre i karrieren, sier Brian Jahren. 

Den 17 år gamle vingen fra Askøy kom til Brann-Akademiet fra Askøy FK som 14-åring, og har siden spilt på Brann sine akademi-lag. I 2020 skrev han sin første proffkontrakt med Brann, og ble også invitert til Nederland for å trene med akademiet til den nederlandske klubben Groningen. 

Koronapandemien satte en stopper for turen i fjor, men søndag 21. mars i år fikk han reise ned. 

Scoret to i internkamp

Jahren forteller at de første treningene i Nederland var tøffe, men så kom det seg. 

– Det var en annen type fotball enn jeg er vant med. Så i starten der nede var det utfordrende, men det gikk bedre etter hvert, sier han. 

På fredagens trening dukket stjernen Arjen Robben opp på trening. Robben har nesten 100 landskamper for Nederland, og har spilt for blant annet Chelsea, Bayern Munchen og Real Madrid. 

– Det var stas å spille med han. Vi var på samme lag da vi hadde spilløkt på treningen, og jeg hadde en målgivende pasning til han, sier Jahren. 

Lørdag var det duket for internkamp i Groningen-akademiet, og Jahren sitt lag vant 4–2. Han sto for to av scoringene og la opp til ett. 

  • Artikkelen fortsetter under bildet. 
Brian Jahren i Nederland 2.0
Brian Jahren på treningsfeltet til nederlandske Groningen. – Det var minst fire kunstgressbaner og fire gressbaner der, forteller han.

– Skaper utvikling

Etter en uke i Nederland kom Jahren hjem igjen, og måtte i innreisekarantene i påsken. Treningsopphold med utenlandske akademier er nyttig for spillernes utvikling, sier faglig leder i Brann-Akademiet, Tom Mangersnes. 

– Spillerne får referanser på hvor gode de beste spillerne på deres egen alder er. Både hospitering hos utenlandske lag, aldersbestemte landslag og landslagsskolen er nyttige verktøy for å skape utvikling, sier han. 

Nå er Jahren tilbake i Bergen og klar for å ta fatt på sesongen med Brann 2. 

– Målet for i år er å utvikle meg videre og få være mest mulig med A-laget, sier Jahren. 

Brian Jahren internkamp A-lag 2021
Brian Jahren i aksjon under Brann sitt A-lags internkamp i midten av mars. Foto: Bjørn-Erik Nesse/Digitalsport

Spillere i Brann-Akademiet med proffkontrakter (moderklubb i parentes): 

Mikal Berg Kvinge (Trane/Sædalen), Brian Jahren (Askøy FK), Martin Børsheim (FK Fyllingsdalen), Henrik Kjeilen Steinseide (Vestsiden-Askøy), Mikael Baisotti (Smørås), Anders Totland (Fana IL), Isak Tomar Hjortseth (FK Fyllingsdalen), Aron Jönsson (FK Fyllingsdalen) og Markus Haaland (Sædalen).

Annonse fra Eliteserien: