Før kampen: Vålerenga - Brann

Poengjakt i øst! Les deg opp om alt du trenger å vite før søndagens kamp mot Vålerenga.

Annonse:
  • Skrevet av Anders Hønsi. 

Brann skal til Oslo for å møte Vålerenga i Eliteseriens 25. runde. Kampen spilles søndag 31. oktober klokken 20.00 og sendes på Eurosport Norge og Discovery Pluss.

Jeg har alltid synes vannpolo har vært litt eksotisk og spennende når man en gang i skuddåret får sett litt av det i en OL-sending. På torsdag var det bare å ta på temamusikken fra Benny Hill og sette seg godt til rette for bassengfesten på Stadion.

Det var dessverre Viking som taklet de kjipe spilleforholdene best, og absolutt alle andre resultater gikk også mot oss denne runden. Selv en ekte bergensgutt må virkelig dypt inn i sjelen for å hente frem humøret, som gjør at man ikke går mutt inn i helgen. På den lyse siden er vi fremdeles på kvalifiseringsplass og har en gjeng som absolutt er kapable til å ta poeng mot hvem som helst, også borte mot Vålerenga.

K P
2 Molde 4 9
3 Brann 4 7
3 Odd 4 7
5 Rosenborg 3 6

Sett bort fra kampen mot Viking, der en normal form for taktikk ikke var gjennomførbar, så har vi vært i slag en god stund nå.

Vålerenga har vært mye opp og ned den seneste tiden og har to tap, to uavgjort og to seire på de seks siste kampene sine. Historisk sett har Vålerenga et godt tak på oss i Oslo, og vi har tapt våre fem seneste kamper i Østlandets hovedstad. Totalt har vi siden første møte i 1948 spilt 51 bortekamper mot dem, der vi har vunnet 13, ti har endt uavgjort og Vålerenga har vunnet 25. Forrige Brann-seier her kom tilbake i 2011, i en 2-0-kamp med to mål av Kim Ojo.

Men hva passer vel bedre enn å markere tiårsjubileumet for forrige borteseier mot Vålerenga med en ny seier mot Vålerenga? 

     

Siste fem bortekamper mot Vålerenga:

  • 2020: Vålerenga - Brann 5-1 Strand
  • 2019: Vålerenga - Brann 1-0
  • 2018: Vålerenga - Brann 2-0 
  • 2017: Vålerenga - Brann 2-1 Haugen
  • 2016: Vålerenga - Brann 3-2 Barmen, Heltne Nilsen

Halve Brann-laget treffer på tidligere lagkamerater på søndag; Ruben Kristiansen, Bård Finne, Felix Horn Myhre, Vajebah Sakor og Sivert Heltne Nilsen har alle en fortid i Vålerenga.

Skader og suspensjoner 

Hos Brann har vi et mannefall uten like på midtstopperplass. Japhet Sery Larsen og Lars Gerson er alle ute med skade. Vieux Yaya Sané spilte for Brann 2 lørdag. Heldigvis er Fredrik Pallesen Knudsen tilbake i troppen etter å ha vært suspendert mot Viking. Ellers er også Daniel Pedersen ute med skade.

Vålerenga har Christian Borchgrevink ute med skade. I tillegg er Ivan Näsberg og Leonard Zuta usikre til søndagens kamp.

Neste kamp er på Stadion, lørdag 6. november klokken 18.00 mot Rosenborg. Håper du stiller. Billetter kjøper du her!

Kilder: Altomfotball.no, fantasy.eliteserien.no, fotball.no, nifs.no, tvkampen.com
Annonse fra Eliteserien: