Før kampen: Tromsø–Brann

Endelig er dagen her! Les deg opp om alt du trenger å vite før serieåpningen mot Tromsø.

Annonse:

Kampen spilles på Romssa Arena mandag 1. april klokken 17.00, og vises på TV 2 Play. 

Etter drøyt tre måneder siden fjorårets sesongfinale, er det nå klart for første serierunde i Eliteserien 2024. Vi starter tøft med bortekamp mot forrige sesongs bronsevinnere.

Mandags motstandere har måttet gi slipp på flere profiler etter deres sterke 2023-sesong. Siden i fjor har Tromsø mistet hovedtreneren sin til Bodø/Glimt, i tillegg til at deres bergenske midtstopper Jostein Gundersen dro samme vei. Deres tidligere assistenttrener Jørgen Vik er nå lagets hovedtrener.

Vår spillerstall har også hatt noen endringer siden forrige sesong. Blant annet har Martin Hellan og Emil Kornvig blitt hentet til klubben. I tillegg har Eirik Holmen Johansen blitt hentet tilbake for et nytt år i Brann. Samtidig har Frederik Børsting returnert til Danmark, etter to års heroisk innsats i rødt. 

Ruben Kristiansen kan treffe gamle lagkamerater i mandagens oppgjør, da han tidligere i karrieren har spilt to sesonger for Tromsø. Hos Tromsø har deres kaptein, Ruben Yttergård Jenssen, en fortid i Brann. Han mister serieåpningen grunnet karantene.

Tromsø har hatt varierende resultater i sine treningskamper opp mot sesongstarten, med kun en seier på fem kamper. Brann står med fire av seks seire i oppkjøringen. Men nå er det alvor og poeng skal deles ut. Tromsø sin bortebane har vært en vrien nøtt for oss de siste årene, med bare en trepoenger på de siste fem.

Siste fem bortekamper mot Tromsø:

  • 2023: Tromsø - Brann 3–1 Selvmål
  • 2021: Tromsø - Brann 1–1 Japhet Sery Larsen
  • 2019: Tromsø - Brann 1–2 Kristoffer Løkberg, Vito Wormgoor
  • 2018: Tromsø - Brann 1–1 Fredrik Haugen
  • 2016: Tromsø - Brann 1–0

Skader og suspensjoner

Thore Pedersen, Jonas Torsvik, Mads Sande og Felix Horn Myhre er ute med skader. Ingen av våre spillere er suspendert til kampen. Mandag 15.45 presenteres sesongens første laguttak.

Tromsø må klare seg uten Ruben Yttergård Jenssen og Vetle Skjærvik grunnet røde kort i treningskamper.

Annonse fra Eliteserien: