Her er Branns bortedrakter i 2024

Den 1. april løper Bergen sine gutter ut på Romssa arena i Eliteserie-sesongens aller første kamp borte mot Tromsø. Denne gang iført blått – og nei, det er ingen aprilspøk! Her er årets bortedrakter.

Annonse:

Branns bortedrakter fra Nike i 2024-sesongen blir blå med hvitt trykk, og med teksten «For Bergen» i nakken. 

Etter en sesong der begge A-lagene til Brann har bitt fra seg i Europa passet det fint å hylle tidligere Brann-spilleres innsats i europacuper. Sist Brann var i en kvartfinale i en europa-cup var på slutten av 90-tallet, og de som husker den blå bortedrakten fra den gang vil nok legge merke til hvor inspirasjonen kommer fra.

Blått er ikke en farge man umiddelbart forbinder med Brann, men man forbinder den kanskje oftere med Bergen? Havet, vannet, Den Blå Stein, blåmandager og blåst. Vi kan ikke blånekte på at det ikke bare er blåbær å lansere en blå drakt, men årets bortedrakt er altså en hyllest av nye og gamle legender.

M13_3612.jpg

Ikke uvant for Euro-Palle

– For meg som er Djerv-gutt fra Møllaren er det ikke så veldig uvant med blått. Når vi først skal ha en blå bortedrakt så synes jeg at sammenligningen med den legendariske 96/97-drakten er utrolig kul, sier Fredrik Pallesen Knudsen. 

Euro-Palle har sammen med (Justine) Euro-Kielland og Per-Ove Euro-Ludvigsen vært modell for bortedrakten. Sistnevnte sportssjef spilte i blått borte mot PSV og Liverpool for nesten 30 år siden. Den originale drakten byttet han den gang vekk mot Robbie Fowler sin røde Liverpool-drakt, så det var ikke helt nostalgifritt å ikle seg en blå drakt igjen, selv om det denne gangen kun var for et fotooppdrag. 

– Jeg husker godt den gamle drakten og vi syntes alle at den var stilig den gangen. Minnene fra Europa-kveldene strømmet på da jeg fikk se årets utgave, sier Ludvigsen.

Justine Kielland har, som Euro-Palle, også bemerket seg med scoringer i Europa. For den unge østlendingen som kanskje ikke kjenner Brann-historien like godt som de to andre fotomodellene var draktfargen en overraskelse.

– Det var ikke blått jeg hadde sett for meg skulle være bortedraktfargene til Brann, men når jeg nå har fått sett klippene fra Liverpool-kampen i 1997, og tatt den på meg for første gang fikk jeg en veldig god følelse. Jeg gleder meg til å spille med den for første gang i slutten av april, sier Kielland.

Moderne og offensiv

Detaljene i drakten er striper som noen steder brytes av, Nike- og Brann-logoene er i silikon og trykket i nakken er altså «For Bergen». 

b25d0d69f622.jpg

– Årets bortedrakt er en drakt som er inspirert av tidligere bragder. Vi som jobber tett med kunder som interesserer seg spesielt for fotballdrakter har fått med oss at Brann-drakten fra 96/97 er en drakt som er hyllet av både draktsamlere og Brann-supportere. Designet i årets drakt skiller seg meget godt ut, og er ingen direkte kopi av den gamle drakten. Det er en moderne og offensiv Nike-drakt som med trykket i nakken skal bidra til at Bergen alltid er med lagene på bortebane, sier Henrik Brosø i Unisport. 

Først ut til å bruke drakten er altså herrelaget til Brann, som spiller med den i serieåpningen borte mot Tromsø, (blå)mandag 1. april. Kvinnelaget vil spille med den borte mot Åsane 20. april.

Allerede nå kan du bestille drakten hos Unisport.

Annonse fra Eliteserien: