Før kampen: Strømsgodset - Brann

Det er bedre å vinne i Drammen, enn en dram i vinen! Som plaster på såret for årets tynneste ordspill gir vi deg en fyldig gjennomgang av alt du trenger å vite før onsdagens kamp mot Strømsgodset.

Annonse:

Brann reiser til Svein Krogstads fødeby for å møte tabellnabo Strømsgodset i Eliteseriens ellevte runde. Kampen spilles onsdag 29. juli klokken 18.00 og vises på Eurosport Pluss og Dplay.

Det vil seg ikke helt for tiden. Det så lyst ut noen minutter før slutt mot Kristiansund, men endte opp med enda en poengdeling på Stadion etter en sen utligning av gjestene. Tabellsituasjonen vår er fremdeles ganske god, og vi ligger bare fire poeng bak Vålerenga som er plassert på en tredjeplass. Vi har også en godkjent bortestatistikk med to serie, en uavgjort og to tap.

På onsdag står Strømsgodset på motsatt banehalvdel, et lag med en ganske lik sesongstart som oss. Litt opp, litt ned og litt til siden. Det vi kan love er en gjeng med Brann-gutter som skal gi alt for å ta med årets tredje borteseier tilbake Bergen. 

K P
8 Sarpsborg 08 18 23
9 Stabæk 18 22
10 Brann 18 22
11 Haugesund 18 21
  

Vi har møtt Strømsgodset 29 ganger i offisielle kamper på Marienlyst siden 1968. Vi har delt poengene ekstremt broderlig og står med tolv seire hver og fem uavgjorte. Det begynner allikevel å bli noen år siden det var deilig å være bergenser i Drammen. Vår forrige seier her kom tilbake i 2014, da vi reiste hjem med en 4–1-seier i baggasjen etter mål av Marcus Pedersen, Kasper Skaanes, Amin Askar og Erik Huseklepp.

Siste fem kamper på Marienlyst:

  • 2019: Strømsgodset - Brann 6–0
  • 2018: Strømsgodset - Brann 1–1 Barmen
  • 2017: Strømsgodset - Brann 2–1 Vega
  • 2016: Strømsgodset - Brann 2–2 Huseklepp, Orlov
  • 2014: Strømsgodset - Brann 1–4 Pedersen, Skaanes, Askar, Huseklepp

Skader og suspensjoner 

Hos Brann er Ali Ahamada er ute med en ankelskade og Vegard Forren håper han blir klar til kamp.

Gilli Rolantsson måtte stå over mot Kristiansund i helgen grunnet en kneskade på trening, og han er heller ikke med til Drammen. 

Amer Ordagic har pådratt seg fire gule kort og er supsendert.  

Strømsgodset har skader på forsvarspillerne Jonathan Parr, Prosper Mendy og Duplexe Tchamba. I tillegg er også viktige Herman Stengel ute med en lyskeskade.  

Neste kamp er helgens høydepunkt når vi tar i mot Vålerenga på lørdag 1. august klokken 20.30.

Kilder: Altomfotball.no, fantasy.eliteserien.no, fotball.no, nifs.no, tvkampen.com
Annonse fra Eliteserien: