Koomson scoret i ny poengdeling

For sjette gang på rad scoret Gilbert Koomson på Stadion i år. Det holdt likevel ikke til seier mot Kristiansund i kveld etter en sen utligning av gjestene.

Se scoringen til Gilbert Koomson i videovinduet over.

Da Gilbert Koomson scoret Branns ledermål 73 minutter ut i kampen, håpet de aller fleste på Brann Stadion i kveld at det skulle bli seiersmålet. Slik så det ut helt det 87. minutt da Dan Peter Ulvestad utlignet etter hjørnespark. Det hele endte 1-1 og ny uavgjort for Brann.

Sjansefattig første omgang

Spillet var jevnt i de første minuttene. Ingen av lagene klarte seg å spille seg til gode avslutninger i innledningen. Etter 16 minutters spilt var Amer Ordagic frempå med et godt skudd, men både hans og Gilbert Koomsons avslutning gikk rett i KBK-blokken.

Koomson var frampå igjen etter 24 minutter. Nok en gang gikk avslutningen i blokken. Bortelaget lå kompakt dypt nede på banen og ga Brann lite rom å spille på. Omgangen ebbet ut i 0-0. En sjansefattig affære på Stadion så langt.

Fantastisk pasning

Andre omgang var langt mer innholdsrik allerede fra starten av. I det 53. minutt fikk Daouda Bamba en eventyrlig sjanse til å score mot gamleklubben etter en flott bakromspasning fra Petter Strand. KBK-keeper Serigne Mbaye reddet bortelaget med en flott benparade.

Kristiansund var ikke ufarlige. I det 61. minutt smelte Bendik Bye ballen i tverrligger fra skrått hold. Bortelaget nære på her.

I stedet skulle Brann ta ledelsen. Vegard Forren skaffet seg nok rom på på midtbanen til å slå en fantastisk pasning opp mot Koomson i bakrommet. Branns høyrekantspiller demper ballen på utsøkt vis og banket ballen i mål fra nesten dødvinkel. 1-0 til Brann! Det var spilt 73 minutter av kampen.

Sjanser og utligning

Umiddelbart etter scoringen fikk Brann flere gode sjanser til å doble ledelsen. Spesielt Bambas heading i det 77. minutt var nære på.

Men bortelaget hadde ikke gitt opp, og mot slutten av kampen presset de på utligningen. Den kom til slutt på et hjørnespark fra høyre. Etter litt frem og tilbake var det Dan Peter Ulvestad som sparket ballen i mål fra kloss hold.

1-1 ble også sluttresultatet.

Kampfakta

Brann - Kristiansund 1-1 (0-0)

1-0: Gilbert Koomson (73.)
1-1: Dan Peter Ulvestad (87.)

Brann Stadion. Eliteserien, 10. runde. 200 tilskuere. Dommer: Espen Eskås, Bækkelaget SK.. Gule kort: Amer Ordagic, Daouda Bamba, Ruben Kristiansen, Gilbert Koomson, Bismar Acosta, Brann.

Brann (4-3-3): Håkon Opdal – Taijo Teniste, Ole Martin Kolskogen, Vegard Forren (Bismar Acosta fra 80.), Ruben Kristiansen - Fredrik Haugen (Erlend Hustad fra 87.), Daniel Pedersen, Amer Ordagic (Kristoffer Barmen fra 63.)  – Gilbert Koomson, Daouda Bamba, Petter Strand (Robert Taylor fra 63.)

Kristiansund (4-2-3-1): Sergine Mbaye - Bent Sørmo, Aliou Coly, Dan Peter Ulvestad, Christoffer Aasbak - Andreas Hopmark (Ousseynou Diagne fra 81.), Amidou Diop - Bendik Bye, Olaus Skarsem (Faris Moumbagna fra 81.), Amahl Pellegrino (Sondre Sørli fra 80.) - Amin Askar (Flamur Kastrati fra 69.)