Før kampen: Stabæk - Brann

I Bærum skal det skje! Les deg opp om alt du trenger å vite før kampen mot Stabæk.

Annonse:
  • Skrevet av Anders Hønsi.

Brann tar turen til Bærum for å møte Stabæk i Eliteseriens 5. runde. Kampen spilles torsdag 27. mai klokken 18.00 og vises på Eurosport Player og Discovery+.

Det er rart med det, at selv om vi ligger på bunn av tabellen med ny rekord i antall tap på rad i en seriestart, så er troen fremdeles sterk. For vi spilte jevnt med Rosenborg for en uke siden og på mandag var vi bare minutter fra poeng mot fjorårets suverene serieleder. En dag må det skje, at lykken snur. Ingenting hadde smakt bedre nå, enn vår fjerde seier på rad på Nadderud og tre nydelige poeng med over fjellet. Stabæk har startet sesongen med to poengdelinger mot henholdsvis Odd og FK Haugesund, og med en seier her vil vi passere dem på tabellen. 

Siden det første obligatoriske møtet mellom lagene i 1995 har det vært mange jevne oppgjør, med et lite overtak for Brann. Vi har vunnet 21 ganger, Stabæk har vunnet 15 og elleve kamper har endt med poendeling. 

  

Det har aldri vært deiligere å være bergenser i Bærum enn de seneste årene. I fjor, året før det og året før det reiste vi hjem til Bergen med tre poeng i sekken. Det var Bamba og Taylor, som sikret oss en 2-0-seier for et lite år siden. De ser ut til å ha skumle intensjoner om å produsere mange mål og målgivende i år også, så det vil ikke være helt på jordet å ønske seg en reprise av fjorårets kamp på Nadderud.

Siste fem kamper på Nadderud:

  • 2020: Stabæk - Brann 0-2 Bamba, Taylor
  • 2019: Stabæk - Brann 0-1 Berisha
  • 2018: Stabæk - Brann 1-2 Kjelsrud Johansen, Bamba
  • 2017: Stabæk - Brann 2-0
  • 2016: Stabæk - Brann 1-1 Karadas

Skader og suspensjoner 

Hos Brann er fremdeles Daniel Pedersen ute med skade. 

Lars Krogh Gerson er nå ute av innreisekarantenen og nærmer seg kampklar, mens Vieux Sané venter på visum.

Stabæk kan velge blant en helt skadefri tropp til torsdagens kamp. 

Neste kamp spilles førstkommende søndag 30. mai klokken 18.00 mot Strømsgodset på Stadion.

Kilder: Altomfotball.no, fantasy.eliteserien.no, fotball.no, nifs.no, tvkampen.com
Annonse fra Eliteserien: