Bittert ettmålstap

Brann utlignet i det 80. minutt, men heller ikke i dag skulle det ende godt. Bodø/Glimt scoret på slutten og vant 2-1.

Brann innledet kampen meget godt. Allerede etter fire minutter kom Moonga Simba rundt på høyresiden. I duell med Glimts Marius Lode gikk Simba i bakken. Kampens dommer Sigurd Smehus Kringstad pekte imidlertid på femmeteren i stedet for krittmerket.

Sju minutter senere fikk Brann sin første store sjanse. Igjen var det Simba som var på farten. Han kom seg fri på sin side, og fikk slått inn til Petter Strand. Glimts keeper Nikita Haikin avverget scoring med en strålende redning.

Fjorårets seriemestere var selvfølgelig ikke ufarlige. I det 18. minutt kom Ulrik Saltnes til en stor mulighet foran Branns mål, men Håkon Opdal fikk slått ballen til hjørnespark.

Fire minutter senere var Brann i et flott angrep på venstresiden. Kasper Skaanes kom seg fri, og fra skrått hold fyrte han av et skudd som igjen ble klarert av Glimts gode keeper. Her viste Brann prov på kreativt angrepsspill.

Glimt var imidlertid ikke ferdige for dagen. I det 26. minutt fyrte Ola Solbakken et knallhardt skudd som gikk i tverligger og ut. Der var Brann heldige!

Seks minutter før pause kom Brann nok en gang frem til en stor målsjanse. Denne gangen var det Daouda Bamba som var nære. Omgangen ebbet ut i 0-0. Her kunne det blitt scoringer begge veier.

Glimt tok ledelsen

Omgangen startet jevnt og sjansefattig, men i det 55. minutt var Mathias Rasmussen igjen arkitekten bak en god Brann-mulighet. Han kom drivende fra sin dype posisjon på midtbanen, og spilte ballen i rett øyeblikk til Robert Taylor. Finnen fikk et godt treff, men Haikin var nok en gang på ballen.

Så skulle Glimt slå knallhardt tilbake. Først ved et tverliggerskudd fra Sondre Fet, men nok en gang centimetrene på Brann sin side. I det 67. minutt skulle imidlertid Glimt ta ledelsen. De rullet opp et flott angrep på venstresiden før ballen ble slått inn foran mål. Der kom Patrik Berg stormende og skjøt ballen i mål via keeper Håkon Opdal. Ikke direkte ufortjent at Glimt tok ledelsen, men Brann har hatt nok av muligheter til å score de også.

Bamba utlignet, men Glimt tar siste stikk

Endelig skulle det sitte for Brann. I det 80. minutt kom Brann på en strålende kontring. Taylor spilte Bamba fri litt på skrå foran Glimt-målet. Alene mot Haikin var ivorianeren iskald, og plasserte ballen mellom beina på Glimt-keeper og i mål. 1-1!

Det skulle imidlertid ikke ende godt i kveld heller. Et godt innlegg ble slått inn fra Glimts høyre side. Erik Botheim var først på ballen og sikret seieren for bortelaget. Synd for Brann-guttene, som gjorde en helhjertet innsats mot fjorårets suverene serievinnere.

1-2: Erik Botheim (86.)

4. serierunde. Eliteserien. Brann Stadion. 600 tilskuere. Dommer:Sigurd Smehus Kringstad, IL Valder. Gult kort: Erik Botheim, Bodø/Glimt.

Brann (4-3-3): Håkon Opdal - Ole Didrik Blomberg, Ole Martin Kolskogen, Vegard Forren, Ruben Kristiansen - Petter Strand (Thomas Grøgaard fra 83.), Mathias Rasmussen, Kasper Skaanes (Aune Heggebø fra 90.) - Moonga Simba (Filip Delaveris fra 74.), Daouda Bamba, Robert Taylor.