Før kampen: Stabæk - Brann

Opp med humøret, min venn! Les deg opp før kampen mot Stabæk.

Annonse:

Brann reiser til Bærum med mål om å ta med seg tre poeng tilbake til Bergen i sin åttende kamp for sesongen, i det som er en del av den 7. serierunden i Eliteserien. Kampen spilles søndag 12. mai klokken 20.00 og vises på Dplay, Eurosport Norge og Eurosport Player.

K P
2 Bodø/Glimt 0 0
3 Brann 0 0
4 Haugesund 0 0
5 Kristiansund 0 0

Mot Ranheim dominerte Brann totalt, men fikk ikke betalt. Stabæk er som flo og fjære på Nadderud og bortebane. På tur har de scoret nøyaktig null mål og tatt null poeng på tre kamper. Hjemme er historien annerledes og de er ubeseirede med to seirer og en uavgjort til nå.

Det er ikke en lett oppgave som venter guttene våre, men de reiser til Bærum med alle intensjoner om å vinne sin andre bortekamp på rad.  

I løpet av årene har Brann vært involvert i mange tette oppgjør mot Stabæk. Totalt har lagene møttes 43 ganger, der Brann har vunnet 16, Stabæk 15 og ti har endt med poengdeling. 

I fjor tok Brann med seg seieren hjem til Vestlandet med en viktig 2-1-seier etter å ha ligget under med 0-1. Den største seieren på Nadderud kom tilbake i 2012, da to mål av Bentley, ett av Erik Huseklepp og ett av Birkir Mar Sævarsson sørget for 4-0-seier. 

Siste fem kamper på Nadderud:

  • 2018: Stabæk - Brann 1-2 Kjelsrud Johansen, Bamba
  • 2017: Stabæk - Brann 2-0
  • 2016: Stabæk - Brann 1-1 Karadas
  • 2014: Stabæk - Brann 1-1 Skaanes
  • 2012: Stabæk - Brann 0-4 Bently x2, Mar Sævarsson, Huseklepp

Kampens dommer er Tom Harald Hagen fra Brandval IL. Han har dømt fire kamper i Eliteserien i år, der tre har endt med hjemmeseier og en har endt med uavgjort. 

Det blir muligens gjensyn med Vadim Demidov for Brann-supporterne på søndag. Han forlot klubben i januar 2017 for å prøve lykken i Minnesota United i MLS. I USA endte han opp med bare tre kamper før han returnerte til Norge og Stabæk i år. Han rakk å spille 57 kamper i Brann-drakten og ble kåret til årets spiller av Bataljonen både i 2015 og 2016. I forrige runde var Demidov ikke i troppen til kveldens motstander.

Daniel Braaten er en ekte fotballnomade og fikk med seg to sesonger i Brann etter en fortid i klubber som Skeid, Rosenborg, Bolton, Toulouse, FC København, Vålerenga. Han endte opp med 56 kamper og tre mål for Brann, og var en viktig del av sølvlaget fra 2016. Han gikk til Stabæk før inneværende sesong, men har til nå bare spilt 34 minutter eliteseriefotball for bæringene.  

Skader og suspensjoner

Hos Brann har sliter Fredrik Haugen med en lyskeskade. Han kommer dessverre til å miste de fem neste oppgjørene, og er først aktuell til Haugesund-kampen 15. juni.

Kristoffer Barmen har igjen fått problemer med nakken og er ikke i kveldens tropp.

Stabæk har også skader på noen sentrale spillere. Luc Kassi er ute med en kneskade og Jeppe Moe har ennå ikke spilt ett minutt av årets sesong grunnet en lyskeskade. Nyankomne Matthew Rusike fikk med seg en halvtime av seriepremieren mot Lillestrøm før han pådro seg et stygt beinbrudd som holder ham ute lenge.  

Neste kamp er på Stadion, og spilles selveste 16. mai klokken 18.00 mot Sarpsborg 08. Bli med å feire fotballens nasjonaldag. Her blir det stemning!

Kjøp billetter her

 

Kilder: altomfotball.no, tv2.no, nifs.no, fantasy.eliteserien.no

Annonse fra Eliteserien: