Klart for fem kamper på to uker

Brann-spillerne er godt forberedt på det tøffe kampprogrammet frem til sommerpausen.

Annonse:

Søndagens bortekamp mot Stabæk innleder en svært intens og viktig avslutning på første del av sesongen. Fra 12.- til 26. mai skal det spilles fem kamper som vil definere sesonginnledningen for Brann. Når måneden avsluttes er elleve serierunder unnagjort, samt to cuprunder.

Slik er programmet:

Søndag 12. mai: Stabæk - Brann kl. 20.00
Torsdag 16. mai: Brann - Sarpsborg 08 kl. 18.00
Søndag 19. mai: Bodø/Glimt - Brann kl. 20.00
Torsdag 23. mai: Åsane - Brann kl. 18.00
Søndag 26. mai: Brann - Rosenborg kl. 20.00

Brann-kaptein Vito Wormgoor sier følgende om det som venter:

- Fotball handler om å spille kamper. Det er derfor vi er fotballspillere. Selvsagt må vi trene, men vi ønsker egentlig å spille hele tiden, påpeker han.

Derfor ser han frem til hardkjøret:

- Dersom vi skal utvikle oss som lag og som spillere individuelt må vi takle de tøffe periodene. Når vi skal ut i Europa er det akkurat sånn kampprogrammet blir, minner Wormgoor om.

Skal reise seg etter sist

Han var skuffet etter hjemmetapet for Ranheim sist søndag. I uken etter kampen har  spillerne både diskutert hva som gikk galt og trent for å forbedre seg.
 
- Vi må se fremover og gripe hver mulighet til å hente nye poeng. Viljen til å vinne har vært der hele tiden. Så er det noen deler av spillet vi ikke har fått til å fungere. Vi har snakket mye å hva som må til, og jeg håper ting løsner, sier han.

- Først på søndag vi ser om vi har løst noen utfordringer, legger han til før bortekampen mot Stabæk søndag klokken 20.00.

Brann-kapteinen er ikke i tvil om at troppen er sterk nok til å oppfylle ambisjonene om å kjempe i toppen:

- Vi har en sterk gruppe, på fysisk og mentalt, påpeker han.

Inspirert av europacupene

Denne uken har Liverpool og Tottenham begeistret store deler av fotballverdenen ved å reise seg og vinne da håpet nesten var ute. Vito Wormgoor er imponert over viljen deres:

- Det er imponerende å se hvordan lagene som har ligget under har kjempet seg tilbake og vunnet. All respekt til dem, selv om det var smertefullt for meg at Ajax ble utslått, sier nederlenderen.

Oppskriften er likevel enkel:

Gi aldri opp, enten det er i en enkelt kamp eller når man har litt motgang i løpet av en sesong

— Vito Wormgoor

 
- Gi aldri opp, enten det er i en enkelt kamp eller når man har litt motgang i løpet av en sesong. Så må supporterne være der og heller aldri gi opp, mener han.

Han tror Branns publikum vil få oppleve spillere som virkelig blør for drakten fremover.

- Jeg vet at spillerne i vår garderoben kommer til å gi alt for Brann fremover. Vi gir heller ikke opp. Noen ganger fungerer ikke alt, ting kan gå imot oss, men ved hardt arbeid vil det løsne, forsikrer kapteinen. 

Salget av billetter til 16. mai pågår nå. Det er solgt over 14.000, og supportere som vil sitte samlet må være raske på avtrekkeren. 

Kjøp billetter

Annonse fra Eliteserien: