Før kampen: Skeid - Brann

Her kommer Bergen igjen! Les deg opp om det du trenger å vite før kampen mot Skeid.

Annonse:
  • Skrevet av Anders Hønsi. 

Brann reiser til Oslo for å møte Skeid i den 3. runden av OBOS-ligaen. Kampen spilles tirsdag 19. april klokken 18.00 og vises på Eurosport Norge, Discovery+ og TV2 Play, i tillegg sendes den også på radio i NRK P1 Hordaland.

Det passet oss fint å komme ned på jorden igjen mot Åsane. Hele Bergen var i ferd med å lette, og var på vei ut av stratosfæren. Nå er beina på jorden igjen, og vi kan ose i litt deilig pessimisme. Men gleden med syting og klaging kan forsvinne like raskt som den kom, om vi gjør jobben i Oslo. Påskemorgen sluker kanskje sorgen, men Brann på tur til hovedstaden blir antageligvis to hot to handle. 

Skeid var tidlig ute i sosiale medier og meldte at de gleder seg til å endelig få storfint besøk, etter Branns ankomst til OBOS. Og vi er glade for å gi unge håpefulle Oslo-barn en opplevelse de en gang kan fortelle barnebarna om, når de endelig får se et ordentlig storlag i aksjon for første gang.

Vi har fire poeng på to kamper, som er akseptabelt for å henge med i toppen. Skeid har tapt begge sine oppgjør til nå mot henholdsvis Kongsvinger og Stabæk. Begge tapene var dog knepne ettmålstap, så her må vi ikke ta noe for gitt. 

K P
1 Brann 11 29
2 Ranheim TF 11 23
3 Mjøndalen 11 22
4 Stabæk 11 20
  

Vi spilt en del kamper mot Skeid i løpet av historien, men ved forrige møte var det flere av dagens Brann-spiller som enda ikke var påtenkt. Statistikken vår på bortebane mot dem er ikke strålende, men det kan se ut som vi knakk koden i 1979, for etter det har vi ikke tapt noen borteoppgjør mot Skeid i Oslo. Om denne statistikken spiller noen rolle for oppgjøret på tirsdag er vel heller tvilsomt, men om vi ikke har tapt siden 78' er det en fin anledning til å fortsette rekken på tirsdag.  

Fem seneste bortekamper mot Skeid:

1999: Skeid - Brann 1-2
1997: Skeid - Brann 1-1
1996: Skeid - Brann 1-6
1979: Skeid - Brann 2-2
1978: Skeid - Brann 2-0

Skader og suspensjoner

Brann mangler noen spillere som er ute med skader. Runar Hove er fremdeles i opptrening etter operasjonen han gjennomgikk i vinter. I tillegg er Markus Olsen Pettersen og David Møller Wolfe ute med skader. 

Neste kamp er vestlandsoppgjøret mot Sogndal på Stadion. Kampen spilles lørdag 23. april klokken 20. Billetter til kampen kjøpes her. 

Man kan ta Staddabussen direkte til Stadion fra Kleppestø, Os, Straume og Åsane, for bare 15kr t/r.

Kilder: altomfotball.no, tv2.no, nifs.no
Annonse fra Obos-ligaen: