Før kampen: Rosenborg - Brann

Les deg opp om alt du trenger å vite før kampen mot Rosenborg.

Annonse:

Brann tar turen til Trondheim i den 23. serierunden i Eliteserien. Kampen har avspark klokken 20.00 lørdag 28. september og vises på TVNorge, Eurosport Player, Eurosport Pluss og Dplay.

Brann reiser til Trondheim for å møte Rosenborg i en bortekamp, der stor sett alle lag i Norge har en relativt lite oppløftende statistikk. 

Siden 1962 har Brann møtt dem 48 ganger på bortebane, der 29 kamper har endt med tap, elleve uavgjort og ni med Brann-seier.

I fjor var en gedigen opptur på alle måter da vi tok med oss tre poeng tilbake til Bergen i det som var en skikkelig toppkamp. Fredrik Haugen utlignet Rosenborg sin ledelse før Peter Orry Larsen sendte oss til himmels med et avgjørende hodestøt like etterpå. Begge assistert av Gilli Rolantsson, som også scoret Branns eneste mål i samme kamp i 2017. Færøyingen virker å trives godt med å lage vansker for Rosenborg på Lerkendal. 

K P
3 Kristiansund 6 10
4 Brann 6 10
5 Strømsgodset 6 9
6 Vålerenga 6 9
Forrige gang Brann vant på Lerkendal, utenom i fjor, var tilbake i 2011 i en kamp som var galskap fra start til mål. Kampen endte til slutt med en 6–3-seier til Brann og er den største Brann-seieren på Lerkendal noensinne. 

I årets kamp mot Rosenborg på Stadion tapte vi 0–1 i sluttminuttene, etter en sjansefattig affære. 

Siste fem kamper på Lerkendal:

  • 2018: Rosenborg - Brann 1-2 Haugen, Orry Larsen 
  • 2017: Rosenborg - Brann 2-1 Rolantsson
  • 2016: Rosenborg - Brann 3-0
  • 2014: Rosenborg - Brann 5-2 Skaanes x2
  • 2013: Rosenborg - Brann 4-0

Azar Karadas spilte i perioden 2002-2004 60 kamper for trønderne og endte opp med 13 mål. Han er altså tilbake på gamle trakter, men i og med at det er en liten mannsalder siden, er det neppe mange kjente fjes på motsatt banehalvdel på søndag. 

Skader og suspensjoner

Hos Brann er mitdbanetrioen Fredrik Haugen, Amer Ordagic og Petter Strand alle ute med kneskader på ubestemt tid. Gilli Rolantsson og Vito Wormgoor har fått seg noen smeller, er med oppover til Trøndelag.  

Daouda Bamba og Ruben Yttergård Jenssen er suspenderte og får ikke spille mot Rosenborg. Bismar Acosta og Vito Wormgoor har pådratt seg tre gule kort i år, og er bare et nytt kort unna suspensjon.

Hos Rosenborg er eneste målscorer fra oppgjøret i vår på Stadion, ute med suspensjon. Ellers kan trønderne velge fra en skadefri tropp.

Neste kamp er på Stadion mot serieleder Molde søndag 6. oktober klokken 20.00. Bli med og hjelp guttene til seier!

Kjøp billetter

Kilder: altomfotball.no, tv2.no, nifs.no, fantasy.eliteserien.no

Annonse fra Eliteserien: