Status for kvinnelagssatsing i Brann

Mange har stilt spørsmål om Brann har planer om å etablere et kvinnelag. Daglig leder Vibeke Johannesen skriver dette om hva som er status for Brann sine planer på nåværende tidspunkt.

Annonse:

Det har vært en stor utvikling i kvinnefotballen og Sportsklubben Brann har den siste tiden opplevd økende interesse, spørsmål og diskusjoner rundt hvorvidt Brann bør etablere et toppfotballtilbud til kvinner. I tillegg kan det potensielt komme et krav fra forbundet om å ha et kvinnelag for å få lisens.

Sportsklubben Brann ser et behov for en informasjonsinnhenting rundt dagens situasjon regionalt, nasjonalt og internasjonalt, samt informasjon om rammebetingelser fra NFF og UEFA.  Informasjon som kan gi grunnlag for en analyse av hvilke muligheter som kan vurderes i forhold til  en eventuell etablering av et toppidrettstilbud for kvinner i regi av Brann, eller alternative samarbeidsmodeller.

Vi opplever at det er for mange udokumenterte påstander og ser et behov for å få mer fakta på bordet. Vi har derfor satt i gang et prosjekt for å få flere svar og større kunnskap.

I utredningen er det Brann sitt perspektiv som er hovedfokus, men samtidig vil det være viktig å se det større perspektivet rundt hvordan en eventuell elitesatsing vil påvirke resten av regionen og de eksisterende tilbudene. Dette vil ikke bare være avhengig av midler, fasiliteter og ressurser, men også med hensyn til f.eks. antall spillere på tilfredsstillende nivå, rekruttering, publikum, samarbeidspartnere osv .

Dette for å få mer kunnskap om hvordan våre valg påvirker det sportslige, det kommersielle og Brann sitt omdømme. Det handler om hvilken rolle Brann skal ha i utviklingen av både herre- og kvinnefotball. Hvordan kan vi bidra best mulig på lang sikt.

Prosjektet skal ikke konkludere, men danne grunnlag for bedre forståelse som gjør oss i stand til å se hele bildet tydeligere. Dette skal jobbes med ut året, og lengre om nødvendig. Det er et stor tema og en stor beslutning for klubben og må også behandles av klubbens årsmøte. Uansett hva konklusjonen blir skal vi alltid ha gode svar.

PwC vil ha hovedansvar for prosjektledelse og utarbeidelse av faktagrunnlag gjennom kartlegging og relevante analyser. Sportsklubben Brann vil bistå med deltakelse på workshops, løpende dialog og innspill til kartlegging og evaluering, samt være sentrale bidragsytere i kartlegging av sentrale interessenter som må involveres. Ledergruppen i Sportsklubben Brann skal også bistå med å dele tilgjengelig data og eventuelt datainnhenting der de har best forutsetninger for det.

Sparebanken Vest og BT har bidratt med midler til dette prosjektet.

Annonse fra Eliteserien: