Før kampen: Raufoss - Brann

Vi holder trykket oppe på tabelltoppen! Les deg opp om alt du trenger å vite før kampen mot Raufoss.

Annonse:
  • Skrevet av Anders Hønsi.

Brann reiser til Raufoss i den 15. runden av OBOS-ligaen. Kampen spilles mandag 18. juli klokken 18.00 og vises på Discovery+ og TV2 Play, i tillegg sendes den også på radio i NRK P1 Hordaland.

Uten mørke finnes det intet lys, og det begynte nesten å bli kjedelig å vinne alt hele tiden. Jeg kan leve med at skuffelse nå er å spille uavgjort mot et annet topplag, i en kamp vi fortjente å vinne. Ett poeng og 1-1 mot Stabæk får vi tåle! Det vil også gjøre en seier mot Raufoss på mandag enda deiligere! Men Raufoss er på ingen måte et dårlig lag, de er i sprudlende form med fem seire på rad og det blir en tøff, tøff kamp mellom de to store formlagene i OBOS. 

Vi har vunnet alle syv bortekampene vi har spilt i år, og det er et kok uten like blant bergensere og diasporabergensere på tribunen uansett hvor vi spiller. Søkemotorene har nok aldri gått varme av søk på "Tur til Raufoss" når sommerferien skal planlegges i de bergenske hjem, men i år kan det se ut som det blir et inntog av folk med skarre-r med skumle intensjoner om å lage vennlig bråk på NAMMO Stadion. 

K P
2 Molde 5 10
3 Brann 5 10
4 Rosenborg 4 9
5 Strømsgodset 4 9

Det er en mannsalder siden vi spilte mot Raufoss, og jeg har egentlig bare tatt med litt statistikk som kuriosa. Vi har spilt åtte obligatoriske kamper mot Raufoss, der vi har vunnet fire, to har endt med uavgjort og to med tap. Selv om ingen av dagens spillere var påtenkt da vi møtte dem sist i 1974, så er det litt kjekt å vite at vi aldri har tapt en bortekamp i Raufoss noensinne.      

Siste fem kamper mot Raufoss:

  • 1974:Brann - Raufoss 5-1
  • 1974 Raufoss - Brann 0-1
  • 1973 Raufoss - Brann 1-1
  • 1973 Brann - Raufoss 0-1
  • 1964 Brann Raufoss 0-1

Neste kamp i serien er hjemme på Stadion mot Kongsvinger. Kampen spilles mandag 25. juli klokken 18. Billetter finner du her!

Kilder: altomfotball.no, tv2.no, nifs.no
Annonse fra Eliteserien: