Før kampen: Mjøndalen - Brann

Rekord-Brann på rekordjakt! Les deg opp om alt du trenger å vite før kampen mot Mjøndalen.

• Skrevet av Anders Hønsi.

Brann reiser til Mjøndalen i den 27. runden av OBOS-ligaen. Kampen spilles lørdag 8. oktober klokken 16. Kampen sendes på Eurosport Norge, Discovery+ og TV2 Play, samt NRK P1 Hordaland på radio.

Hvordan føles det ut å slippe inn mål egentlig? Forrige gang Mathias Dyngeland måtte hente ballen ut av nettet var tidlig i august, og nå er det snart jul! Syv kamper, og mer enn 600 minutter uten baklengs. Ikke klyp meg i armen, for i denne drømmen vil jeg bo! Etter 5-0 mot Stjørdal-Blink tok vi vår første rekorden for flest scoringer i en OBOS-sesong noensinne. 0-0 til pause og så pang, pang, pang, pang, pang. Hvem trenger Braut når man har Bård, vår egen hat-trick-gud.

Nå venter Mjøndalen borte, sesongens nest siste bortekamp. Nå begynner nervene å gjøre seg gjeldende igjen, vi er to kamper unna å vinne alle bortekampene våre i løpet av en hel sesong. Etter et okei 7-0 resultat mot bruntrøyene på Stadion i slutten av mai bør vi ha potensiale til å ta dem på deres gress også, selv om de har løftet seg noe siste tiden etter en helt grusom periode.

K P
1 Brann 26 72
2 Stabæk 26 50
3 Start 26 45
4 KFUM 26 45

Selv om alt er gull og grønne skoger for tiden skal vi være oppmerksomme på at Mjøndalen har vært et dystert sted å være bergenser i mange, mange år. Forrige Brann-seier der kom tilbake i 1975. Mjøndalen har riktignok vært og herjet nede i divisjonene i mange år, men det er allikevel snakk om tolv kamper på rad uten Brann-seier. På lørdag har vi en god mulighet til å bryte den forbannelsen også!

Fem seneste møter:

• 2022: Brann - Mjøndalen 7-0 Skovgaard, Skaanes, Rasmussen, Finne x3, Blomberg
  • 2021: Brann - Mjøndalen 1-1 Bamba
  • 2020: Mjøndalen - Brann 2-0
  • 2020: Brann - Mjøndalen 0-1
  • 2019: Mjøndalen - Brann 2-1 Bamba

Neste kamp i serien på Stadion mot Skeid. Bli med å la dem få svi! Kampen spilles mandag 17. oktober klokken 18. Husk at partoutkort-salget for 2023 er i gang!

Kilder: altomfotball.no, tv2.no, nifs.no