Før kampen: Mjøndalen - Brann

Endelig kamp igjen! Les deg opp før kampen mot Mjøndalen.

Annonse:

Brann reiser til Mjøndalen i runde 18 av Eliteserien. Kampen spilles søndag 18. august klokken 18.00 og vises på TV Norge, Eurosport Player og Dplay.

Vi har hatt en liten mini-ferie etter 3–0-seieren borte mot Ranheim i begynnelsen av august. Brann begynner å komme i siget og har nå tatt poeng i seks bortekamper på rad. Sammen med Molde er vi det nest beste bortelaget i år med 14 poeng til nå, bare Bodø/Glimt med 16 poeng har vært bedre på tur. Vi er også ubeseriet i våre seks seneste kamper i Eliteserien. 

Selv om sommeren er lang er det ikke lenge siden vi møtte Mjøndalen. I begynnelsen av juli tok vi i mot bruntrøyene på Stadion i en meget sjansefattig 0–0-kamp. Mjøndalen ligger like over streken og kommer fra et 2–3-tap mot Lillestrøm, men spiller jevnt med stort sett alle motstandere i årets Eliteserie. 

K P
6 Kristiansund 13 21
7 Brann 13 18
8 Stabæk 13 17
9 Sandefjord Fotball 13 16
Vi har hatt litt problemer med Mjøndalen historisk sett. Forrige Brann-seier kom tilbake i 1992, da vi slo dem 2–0 på Stadion. Det har riktignok bare vært seks møter mellom klubbene etter det, men dog. Forrige og enseste gang vi har slått dem på bortebane (13 oppgjør) var seks år etter måneladningen, i mai 1975. Ingenting ville vært bedre enn å gjøre statistikkene til skamme på søndag!

Siste fem oppgjør på Consto Arena:

  • 2017: Mjøndalen - Brann 1-0 (cup)
  • 2014: Mjøndalen - Brann 3-0 (kvalifisering)
  • 1992: Mjøndalen - Brann 1-1: Patrik Hansson
  • 1987: Mjøndalen - Brann 2-0
  • 1985: Mjøndalen - Brann 3-3: Trygve Johannesen x3

Skader og suspensjoner

Brann stiller med tilnærmet skadefri tropp, bortsett fra Emil Kalsaas som er ute med en hodeskade.

Bismar Acosta har pådratt seg tre gule kort i år, og er bare et nytt kort unna suspensjon.

Hos Mjøndalen må viktige Joachim Solberg Olsen stå over kampen på grunn av suspensjon. Ellers kan Vegard Hansen velge mellom en tilnærmet skadefri tropp. 

Neste Brann-kamp er på Stadion mot Tromsø søndag 25. august klokken 18.00. Bli med å heie guttene frem til seier!

KJØP BILLETTER HER

 

Kilder: altomfotball.no, tv2.no, nifs.no, fantasy.eliteserien.no

Annonse fra Eliteserien: