Før kampen: Kristiansund - Brann

Brann på poengjakt! Les deg opp om alt du trenger å vite før kampen mot Kristiansund.

Annonse:
  • Skrevet av Anders Hønsi.

Brann tar turen til Kristiansund i Eliteseriens 11. runde (Branns kamp nummer tolv). Kampen spilles mandag 5. juli klokken 19.00 og vises på TVNorge og Discovery+.

For et kok det var på Store Stå mot Lillestrøm på onsdag! Brann kjørte store deler av kampen, fikk betalt for presset med et vakkert hodestøt av Daouda Bamba, men måtte se at kanarifuglene stjal med seg et poeng helt på slutten, da Thomas Lehne Olsen satte inn utligningen. Det er surt at vi ikke fikk med oss alle poengene, men det nærmer seg noe nå. Vi er bare fire poeng bak Tromsø, som ligger over streken med like mange kamper spilt som oss. Får vi med oss poeng mot Kristiansund puster vi dem i nakken, og tar et viktig steg mot trygg grunn.

Kristiansund Ballklubb er en sammenslåing mellom gamle Kristiansund FK og Clausenengen FK, og Brann har totalt spilt ti kamper mot blåtrøyene. To av oppgjørene var i OBOS-ligaen i 2015 der Brann vant begge oppgjørene, og de syv andre kampene har vært i Eliteserien der Kristiansund har gått seirende ut av fire, Brann fire og to har endt uavgjort. Det er med andre ord meget jevnt mellom lagene, og begge fjorårets kamper mellom lagene endte med 1-1 og poengdeling. 

Fem seneste bortekamper mot Kristiansund BK:

  • 2020: Kristiansund - Brann 1-1 Bamba
  • 2019: Kristiansund - Brann 1-0 
  • 2018: Kristiansund - Brann 3-1 Bamba
  • 2017: Kristiansund - Brann 1-0
  • 2015: Kristiansund - Brann 0-1 Barmen

Daouda Bamba var en viktig spiller for Kristiansund i mange år, og i løpet av 108 obligatoriske kamper for Kristiansund endte han på 43 mål. I 2016 laget han 20 mål på 28 kamper i en sesong som endte med opprykk til Eliteserien. I Brann-trøyen har han vært glad i å spille mot gamle lagkamerater og seneste i fjor sørget han for at vi tok med oss et poeng med tilbake til Bergen. 

På motsatt banehalvdel på mandag finner vi den tidligere Stadion-favoritten, Amin Askar. Han fikk med seg 64 kamper og 19 mål i Brann-trøyen.

Skader og suspensjoner 

Brann har en del forsvarspillere på skadelisten. Lars Krogh Gerson og Thomas Grøgaard er uaktuelle til mandagens kamp. I tillegg pådro Ole Martin Kolskogen og Filip Delaveris seg smeller i kampen mot Lillestrøm og er usikre til kampen.

Kristiansund kan velge fra en tilnærmet skadefri tropp. Bare Christoffer Aasbak og Bendik Bye er usikre, men forventes klare til dyst .

Neste kamp er på Stadion mot tabellnabo Tromsø, lørdag 10. juni klokken 20.00.

Kilder: Altomfotball.no, fantasy.eliteserien.no, fotball.no, nifs.no, tvkampen.com
Annonse fra Eliteserien: