Før kampen: Brann–Rosenborg

Endelig er det tid for å koke på Stadion igjen! Les deg opp om alt du trenger å vite før hjemmekampen mot Rosenborg.

Annonse:
  • Skrevevt av Ståle Heiberg-Andersen. 
  • Foto: Marius Simensen/Bildbyrån. 

Kampen spilles på Brann Stadion mandag 29. mai klokken 17.00, og vises på TV2 Play og TV 2 Sport Premium (krever abonnement).

For en fest det er å være Brannsupporter om dagen! Sprudlende fotball. Kokende gater. Norgesmesterskapet er i boks og Europaspill er i vente. Nå er det tid for vår første seriekamp på to uker, med besøk av Rosenborg på Stadion.

Rosenborg har hatt en tung start på sesongen, og befinner seg for øyeblikket på ellevte plass i årets Eliteserie. De har foreløpig slitt med å skape prestasjoner på nivå med deres medaljesesong i fjor, og har enda til gode å vinne på bortebane. Hovedtrener Eirik Horneland har tidligere trent Rosenborg og kjenner dermed vår motstander godt.

En seier på mandag vil gi viktige poeng i racet i teten av tabellen, og kan la oss klatre til en andreplass bak ubeseirede Bodø/Glimt. Fullsatte tribuner og et stadig angripende og aggressivt Brann-lag kan være akkurat det som må til for å oppnå dette. 

Vi har hatt noen tunge kamper mot Rosenborg på Stadion de siste årene. Dog det bare er noen uker siden vi tok alle poengene på Lerkendal, har vi faktisk ikke sendt trønderne hjem fra Stadion med null poeng siden 2014. Mandag vil være en fin anledning å endre på det!

Siste fem møter på Stadion:

  • 2021: Brann–Rosenborg 2–2 Bård Finne, Robert Taylor
  • 2020: Brann - Rosenborg 1–2 Gilbert Komsoon
  • 2019: Brann - Rosenborg 0–1
  • 2018: Brann - Rosenborg 1–2 Deyver Vega
  • 2017: Brann - Rosenborg 0–3

Skader og suspensjoner

Niklas Castro og Aune Heggebø har slitt med skader. Også Japhet Sery Larsen og Ruben Kristiansen er usikre etter heltemodig, men kostbar innsats i cupfinalen. Mandag 15.45 presenteres laguttaket til kampen. Ingen av våre spillere er suspendert til kampen. Sivert Heltne Nilsen er ett gult kort unna å få en kamps karantene.

Annonse fra Eliteserien: