Før kampen: Brann - Viking

Vestlandsoppgjør på Stadion! Les deg opp om alt du trenger å vite før kampen mot Viking.

Annonse:
  • Skrevet av Anders Hønsi.

Brann tar i mot Viking på Stadion til et durabelig Vestlandsoppgjør i Eliteseriens 24. runde. Kampen spilles torsdag 27. oktober klokken 18.00 og billetter ligg her. Kampen vises på MAX og Discovery+

Vi har sluttet med å tape fotballkamper, og kampen mot Odd ble vår sjette poengfangst på rad. Av disse er mange endt uavgjort, så tabellsituasjonen vår kunne vært bedre selv om vi ligger på kvalikkplassen for øyeblikket. Opp til trygg grunn er det nå seks poeng opp til Sarpsborg 08, en luke vi bør starte arbeidet med å tette så snart som mulig. To poeng bak oss puster Stabæk og Mjøndalen oss i nakken. 

Det føles litt urettferdig at vi ikke er nærmere sikker plass, etter en fin rekke av prestasjoner og mange positive opplevelser de seneste ukene. Det er er mange situasjoner fra kampene mot Mjøndalen, Stabæk og Odd som spilles i reprise i hodet før leggetid, og i drømmeland. Det må da være mulig å være litt fetter Anton en gang i blant, og ikke alltid Donald. Men, men det nytter vel ikke å gråte over spilt mandelmelk, and all that jazz. 

  

Historisk sett har vi et godt tak på Viking i Bergen, med 25 seire, 15 uavgjort og 17 tap. I fjor tok vi en deilig, deilig 3-0-seier etter noen magre år med et par tap og noen uavgjorte. Veton Berisha, Kristoffer Løkberg og Viljar Vevatne får alle et gjensyn med Stadion på torsdag, men vi håper ikke det blir en særlig gledelig tur tilbake til Stavanger for trioen etter kampen med en smultring i bagasjen. 

Siste fem kamper på Stadion:

  • 2020: Brann - Viking 3-0 Barmen, Kristiansen, Hustad 
  • 2019: Brann - Viking 1-5 Haugen
  • 2017: Brann - Viking 1-1 Haugen 
  • 2016: Brann - Viking 0-0
  • 2014: Brann - Viking 0-1

Skader og suspensjoner 

Hos Brann er Vieux Yaya Sané og Daniel Pedersen ute med skade.

Fredrik Pallesen Knudsen er supsendert. 

Viking har langtidsskader på Fredrik Torsteinbø og Johnny Furdal. Yann-Erik De Lanley og David Brekalo er usikre til torsdagens kamp, men forventes å være klare.  

Neste kamp er allerede på søndag 31. oktober klokken 20, i Oslo mot Vålerenga. Til Oslo er det mange reisemuligheter, så det er overkommelig å stille på Intility på Søndag! Sandviken spiller også cupfinale mot Vålerenga på Ullevaal klokken 15.00, så det er mulig å få med seg to kamper.    

Kilder: Altomfotball.no, fantasy.eliteserien.no, fotball.no, nifs.no, tvkampen.com
Annonse fra Eliteserien: