Før kampen: Brann - Tromsø

På lørdag smeller det, nå gjelder det! Ta en ferie fra ferien og møt opp på Stadion! Les deg opp om alt du trenger å vite før den viktige kampen mot Tromsø.

Annonse:
  • Skrevet av Anders Hønsi. 

Brann tar imot Tromsø i Eliteseriens 12. runde (Branns kamp nummer 13). Kampen spilles lørdag 10. juli klokken 20.00 og vises på Eurosport Norge og Discovery+.

Det var forferdelig surt at vi endte opp tomhendte i Kristiansund, etter en kamp som kunne vippet begge veier. Marginer og hell er sjelden en god venn når man først har havnet i driten. Et Tromsø fire poeng foran oss, plassert på trygg plass gir oss absolutt alt å spille for på lørdag! Tar vi med oss innsatsen fra kampen i Kristiansund og et Store stå som leverer på nivået de gjorde mot Lillestrøm forrige uke, må sjansen for en seier være god.

På Stadion har vi historisk sett et godt tak på Tromsø. I løpet av 30 obligatoriske møter i Bergen siden 1987 har vi vunnet 15, åtte har endt med poengdeling og tromsøværingene har syv seire. 

Forrige møte var tilbake i 2019, da stakk Tromsø av med en 2-3-seier etter en jevn dyst. Daouda Bamba var på scoringslisten i oppgjøret, og har mål i de to seneste kampene i årets Eliteserie. Vi vet jo at alle gode ting er tre, så ikke bli sjokkert når min spådom om Bamba-mål og tre poeng til Brann tikker inn. 

 

Seneste fem kamper på Stadion:

  • 2019: Brann - Tromsø 2-3 Bamba, Karadas
  • 2018: Brann - Tromsø 3-0 Skålevik x2, Selvmål
  • 2017: Brann - Tromsø 2-2 Marengo, Larsen
  • 2016: Brann - Tromsø 1-0 Vega
  • 2013: Brann - Tromsø 4-1 Sævarsson, Huseklepp, Askar, Lorentzen

Robert Taylor, Ruben Kristiansen og Vieux Yaya Sané har alle en fortid i Tromsø. Taylor fikk med seg 55 kamper og åtte mål og Kristiansen spilte 43 kamper og scoret ett mål for "Gutan".Sané var i Tromsø på snarvisitt og fikk bare med seg tre kamper. 

På motsatt banehalvdel kommer Ruben Yttergård Jenssen tilbake til Stadion. Han fikk 44 kamper og scoret tre mål for Brann i 2018 og 2019-sesongen. 

Skader og suspensjoner 

Petter Strand, Lars Krogh Gerson og Thomas Grøgaard er skadet og uaktuelle til lørdagens kamp. Flere andre er usikre. 

Hos Tromsø er Lasse Nilsen, Jostein Gundersen, Mikael Ingebrigtsen og Runar Espejord ute med skader. August Mikkelsen og Eric Kitolano er usikre til kampen. 

Neste kamp er også på Stadion, denne gangen mot Mjøndalen. Kampen spilles søndag 18. juli klokken 18.00. Bli med å heie guttene frem til seier!

Kilder: Altomfotball.no, fantasy.eliteserien.no, fotball.no, nifs.no, tvkampen.com
Annonse fra Eliteserien: