Klar for Brann

Den danske keeperen Mikkel Andersen (32) har skrevet kontrakt med Brann ut 2022.

Annonse:

– Jeg er utrolig motivert for å være med på denne utfordringen, og jeg vil være med på å snu situasjonen klubben er i, sier Andersen til brann.no.  

Andersen kommer gratis til Brann, etter at kontrakten hans med danske FC Midtjylland gikk ut 30. juni. Han har skrevet en avtale for ett og et halvt år, og kan spille for Brann fra 1. august. Han kom til Bergen torsdag ettermiddag, og gjennomførte den medisinske testen og skrev kontrakten fredag formiddag.

Lederegenskaper

Tidligere i karrieren spilte han ti kamper for det danske U21-landslaget, og han har vært keeper for en rekke danske og engelske klubber (se fakta).

Han beskriver seg selv slik:

– Jeg er en offensiv keeper som vil være med på å prege kampene. Jeg er allsidig, har et godt grep, er offensiv i feltarbeidet og god med beina. Min spisskompetanse er min mentale styrke. Den mentaliteten vil jeg smitte over på min lagkamerater gjennom min utstråling, sier Andersen.  

Branns sportslige leder, Jimmi Nagel Jacobsen, sier dette om nysigneringen:

– Han er en god keeper, som har mye erfaring. Blant annet internasjonal erfaring fra  Champions League, der han spilte mot Liverpool og Ajax i fjor. Han har også lederegenskaper både på og utenfor banen, sier Nagel Jacobsen.

Og legger til:

– Vi har vært rammet av skader på keeperplassen og har en periode bare hatt én keeper på trening. Derfor har vi behov for å supplere i den posisjonen.

Annonse fra Eliteserien: