Før kampen: Brann - Tromsø

Les deg opp før sesongens siste kamp og duellen mellom Fredrik Haugen og Morten Gamst Pedersen.

Annonse:

Brann tar imot Tromsø til årets siste serierunde på Stadion søndag klokken 18.00. Kampen vises på Eurosport Player og kan høres på NRK Hordaland og BA.no.

Artikkelen fortsetter under videoen

Videoen er ikke tilgjengelig.

Brann ledet 1-0 på Alfheim i vårens oppgjør etter Jakob Orlovs lobb rett etter hvilen, men et overtidsmål fra Simen Wangberg gjorde at det ble poengdeling og 1-1.

Fjorårets oppgjør mellom lagene på Stadion endte med en knepen 1-0-seier til Brann etter at Deyver Vega ble matchvinner.

Godt tak på Tromsø i Bergen

Den største seieren hjemme mot Tromsø kom i siste hjemmekamp for 30 år siden. I 1987 scoret Halvor Storskogen to ganger, Redouane Drici en gang i tillegg til to selvmål fra Tromsø foran 10.221 tilskuere.

Den mest målrike hjemmekampen mot Tromsø kom i 1997 da Brann vant 4-3 etter to scoringer av Geir Hasund, ett fra Roger Helland og Kjetil Løvik.

Brann har godt tak på Tromsø i Bergen. Det har blitt 14 seirer, syv uavgjorte og seks tap. Totalt sett er det jevnt med 20-15-21 i statistikken.

Siste fem kamper mot Tromsø på Stadion:

  • 2016: Brann - Tromsø 1-0: Vega
  • 2013: Brann - Tromsø 4-1: Sævarsson, Huseklepp, Askar, Lorentzen
  • 2012: Brann - Tromsø 0-2
  • 2011: Brann - Tromsø 1-1: Austin (str)
  • 2010: Brann - Tromsø 0-1

Brann ender på 5. plass

Brann tapte knepent 1-2 borte mot Strømsgodset i den avgjørende medaljekampen i forrige runde og havner på 5. plass uansett utfall i søndagens kamp.

K P
1 Brann 7 14
2 Bodø/Glimt 5 13
3 Molde 6 13
4 Strømsgodset 5 10

Strømsgodset ligger fire poeng foran Brann med 50 poeng før denne runden.

Deyver Vega scoret også i den kampen og er nå oppe i seks scoringer i Eliteserien.

Branns form har ikke vært stabil i høst og siste fem kamper viser 2-0-3 i statistikken. På hjemmebane har det blitt åtte seierer, tre uavgjorte og tre tap til nå. Forhåpentligvis kommer den niende seieren på søndag.

Med mindre noe utrolig skulle skje er det Kristoffer Barmen som blir Branns toppscorer i år med sine åtte seriescoringer.

Haugen vs Gamst Pedersen

Det blir en skikkelig assist-duell i kampen på søndag. Både Fredrik Haugen og Morten Gamst Pedersen står oppført med ti målgivende pasninger og deler 1. plassen øverst på assistlisten i Eliteserien.

Den som klarer å levere flest målgivende på søndag går av med seieren. Med mindre Gjermund Åsen hos Tromsø skulle klare å levere fra seg enda flere, han står nemlig oppført med ni assist.

Fredrik Haugen (bildet) har også en liten sjanse til å bli beste spiller på Fantasy. Han har 144 poeng, syv bak Nicklas Bendtner.

Hvis Jakob Orlov spiller eller gjør innhopp i kampen mot Tromsø på søndag, blir det hans kamp nummer 100 for Brann, og hans aller siste oppgjør for klubben.

Ruben Kristiansen får et gjensyn med sin gamle klubb. Han spilte 51 kamper og scoret ett mål for Tromsø i perioden 2012-2013.

Tromsø er i støtet

Etter at laget fra nord skiftet trener fra Bård Flovik til Simo Valakari har det gått mye bedre for Tromsø. Den nye treneren har satset på en litt mer ballbesittende stil og gjør ting enkelt.

Det har ført til fire seirer og kun ett tap på de siste fem kampene og sikker plass i Eliteserien med 37 poeng på 11. plass.

I forrige runde ble Haugesund beseiret 2-0 på Alfheim etter scoringer fra Thomas Lehne Olsen og Morten Gamst Pedersen.

Tromsø har vunnet sine to siste bortekamper, men gjennom hele sesongen ser bortestatistikken slik ut: 4-2-8.

Thomas Lehne Olsen er Tromsøs toppscorer med ti mål, mens tidligere nevnte Morten Gamst Pedersen er beste tilrettelegger med sine ti.

Lehne Olsen er også Tromsøs beste spiller på Fantasy hvor han ligger på 10. plass med 128 poeng.

Tromsøs målfarlige midtstopper Simen Wangberg spilte 20 kamper og scoret ett mål for Brann i perioden 2012-13. Han har scoret seks mål denne sesongen.

Wormgoor og Vega ute

Vito Wormgoor og Deyver Vega må stå over søndagens kamp med karantene etter å ha fått gult kort i forrige kamp mot Strømsgodset.

Kristoffer Barmen er ikke klar for spill (stiv nakke), mens Daniel Braaten (muskel) og Alex Horwath (håndledd) fremdeles er ute med sine skader.

Hos Tromsø er Mushaga Bakenga ute med strekk. Keeperne Jacob Karlstrøm og Filip Loncaric (ankel), Jonas Johansen (kne), William Frantzen og Shamil Gasanov (brudd) også er ute med skader.

Dommer til kampen er Svein Oddvar Moen (bildet) fra SK Haugar. Han har dømt Brann fire ganger før i år, hvor det har blitt to seirer og to tap.

Tromsø er eneste lag i Eliteserien som ikke har fått straffespark denne sesongen.

Brann - Tromsø har avspark klokken 18.00 på søndag og vises på Eurosport Player. Kampen kan også høres på NRK Hordaland og BA.no.

Men som alltid; fotball er best live på Stadion!

Kjøp billetter her

Kilder: altomfotball.no, fotball.no, nifs.no, fantasy.eliteserien.no.

 

Annonse fra Eliteserien: