Før kampen: Brann-Stabæk

Det er duket for toppkamp på Stadion! Les deg opp om alt du trenger å vite før hjemmekampen mot Stabæk.

Annonse:
  • Skrevet av Ståle Heiberg-Andersen.

Søndag får Brann får besøk av tabelltreer Stabæk på Stadion, i OBOS-ligaens 14. runde. Kampen spilles søndag 10. juli klokken 15.00 og billetter kjøpes her.  På TV vises kampen på TVNorge, Discovery+ og TV2 Play, i tillegg sendes den også på radio i NRK P1 Hordaland.

Brann er ustoppelige om dagen! Det var duket for fart og spenning og da Brann inntok Sparebanken Sør Arena torsdag kveld. To langskudd ble avgjørende for å sikre tre nye poeng i samlingen. Mathias Rasmussen startet showet, med å bøye ballen elegant i lengste kryss. Starts keeper måtte se seg slått, og 1-0 var et faktum.

Bedre skulle det bli, da Start rotet det til og mistet ballen like utenfor egen 16-meter, og ballen endte til slutt hos Niklas Castro. Castro nølte ikke, og måkte inn et flott 2-0 mål. 2-0 ble også sluttresultatet, og vi kunne ta med oss tre nye, knallsterke poeng hjem til Bergen. Nesten 1000 kokende bortesupportere bidro til en fantastisk atmosfære rundt kampen. 

Branns vanvittig rekke på bortebane fortsetter, og vi har nå vanvittige syv av syv borteseire. Med de tre sterke bortepoengene i boks bevarer Brann sin luke på hele åtte poeng ned til Ranheim som jager på andreplass. Like bak de ligger Stabæk, som står med 26 poeng etter 13 spilte kamper. Dermed ligger det an til toppoppgjør på Stadion, og Brann har mulighet til å ytterligere forlenge sin formidable seiersrekke til hele ti strake seiere i serien.

Stabæk har sparket godt fra seg i OBOS-ligaen, og har kun tapt én kamp hele sesongen. De har også sluppet inn delt minst mål i ligaen sammen med Brann. Søndag kan vi også få et gjensyn med vår tidligere stopperbauta Simen Wangberg, som nå er kaptein for Stabæk.

Brann har mange oppgjør mot Stabæk under beltet, og har historisk sett hatt et overtak på bærumsklubben. Sist Stabæk slo oss på Stadion var i nedrykkssesongen i 2014. 

Siste fem kamper mor Stabæk på Stadion:

  • 2021: Brann - Stabæk 1-1: Skaanes
  • 2020: Brann - Stabæk 1-1: Barmen
  • 2019: Brann - Stabæk 2-1: Yttergård Jenssen, Berisha
  • 2018: Brann - Stabæk 3-0: Rolantsson, Wormgoor, Orry Larsen
  • 2017: Brann - Stabæk 5-0: Braaten, Nouri, Acosta, selvmål, Vega

Skader og suspensjoner

I troppen vår har Markus Olsen Pettersen, Runar Hove og Vegard Leikvoll Moberg slitt med ulike skader en stund. Laguttaket som legges ut søndag 13.45 vil vise om noen av disse blir klare til å være med i kamptroppen. Utover det har Horneland en komplett tropp til disposisjon, da ingen av våre spillere er suspendert til kampen mot Stabæk. Det er heller ingen som står i fare for å bli det på grunn av for mange gule kort.

Neste kamp er borte mot Raufoss, og bortebilletter kjøpes her. Bataljonen har satt opp buss fra Bergen. Neste hjemmekamp er mandag 25. juli klokken 18.00 mot Kongsvinger og man kan kjøpe billetter allerede nå.

Utenomsportslig

Allerede klokken 12.00 åpner Brannbutikken i BOB-tribunen, der man kan sikre seg supporterartikler. Klokken 13.00 åpner Fanzone utenfor inngang 10, der sesongpartnerne Sparebanken Vest, Fjordkraft og Coop stiller med aktiviteter, det samme gjør Bergen Fiber med sin fotballdart. 

Fotballpuben i Frydenbø-tribunen åpner også klokken 13.00. 

Etter kamp kan man møte spillerne for autografer og selfies utenfor SPV-tribunen. 

Annonse fra Eliteserien: