Før kampen: Brann - Molde

Alle rullegardiner går ned! Les deg opp om alt du trenger å vite før det intense oppgjøret mot Molde.

Annonse:
  • Skrevet av Anders Hønsi.

I sesongens nest siste hjemmekamp tar vi i mot Molde i Eliteseriens 28. runde. Kampen spilles søndag 28. november klokken 19.00 og billetter kjøpes her. Kampen sendes på TV Norge, Eurosport Norge og Discovery Pluss.

Ja, da var vi her igjen. Groundhog day med alt å spille for på Stadion, når det er tre kamper igjen av sesongen. Bergen er på sitt mest sydlandske for tiden på tross av metervis med regn. Kamp om bybanen og kamp for å overleve i Eliteserien. Det er deilig å kjenne at man lever!

Vi er avhengige av å vinne minst en av våre tre siste kamper, etter at Stabæk og Mjøndalen har passert oss på tabellen. Det er to poeng opp til kvalifiseringsplassen, og den skal vi gjøre alt for å ta, både på tribunen og banen. 

K P
13 Sandefjord Fotball 27 30
14 Stabæk 27 24
15 Mjøndalen 27 22
16 Brann 27 22

Stabæk har igjen bortekamper mot Tromsø og Odd, og en hjemmekamp mot Rosenborg. Mjøndalen skal møte Sarpsborg 08 og Bodø/Glimt hjemme, og Vålerenga borte. Vi har Molde nå, før vi tar turen til Bodø, før vi tar i mot Sarpsborg 08 på Stadion i sesongens siste kamp. Ingen har et veldig enkelt program, så alt tyder på at det blir ulidelig spennende helt til siste slutt. 

      

I løpet av alle oppgjørene vi har spilt på Stadion mot Molde, siden det første møte mellom klubbene her i 1974, er det spilt 36 kamper. 15 har endt med Brann-seier, åtte har endt med uavgjort og 14 seiere for Molde. Det kunne nesten ikke vært en jevnere statistikk, og søndagens kamp blir nok også en tøff affære med lite som skiller lagene. Vi må ha poeng for å overleve, og Molde må ha poeng om de skal ha noen sjanse til å ta igjen Bodø/Glimt i kampen om gullet.  

Siste fem møter på Stadion:

  • 2020: Brann - Molde 1-2 Bamba
  • 2019: Brann - Molde 0-0
  • 2018: Brann - Molde 0-4 
  • 2017: Brann - Molde 4-1 Kristiansen, Orlov x2, Grønner, Braaten
  • 2016: Brann - Molde 2-1 Lie Skålevik x2

Skader og suspensjoner 

Hos Brann er fremdeles Ruben Kristiansen, Lars Krogh Gerson, Eirik Holmen Johansen og Vieux Sané ute med skade.

Molde har langtidsskader på Eirik Hestad, Kristoffer Haraldseid, Martin Ellingsen og Bjørn Sigurdarson.

Neste kamp er sesongens siste bortekamp, i Bodø mot Bodø/Glimt. Kampen spilles søndag 5. desember klokken 17.

Kilder: Altomfotball.no, fantasy.eliteserien.no, fotball.no, nifs.no, tvkampen.com. 

Annonse fra Obos-ligaen: