– Står i kø for å ta elevene sine med på Stadion

På de siste hjemmekampene har MOT-hjørnet på Stadion endelig vært fylt opp med ungdommer. Så langt er initiativet en kjempesuksess.

Annonse:

– Det har vært en ellevill respons. Lærerne står i kø for å få ta sine elever med på Stadion. Det er mange gode ungdomsskolelærerne i Bergens-skolene, som også har et hjerte som banker litt ekstra for Brann, sier Regina Njåstad Vestrheim, som er regionleder i MOT.

MOT-hjørnet er plassert i svingen mellom Fjordkraft- og Frydenbø-tribunen. I timene før avspark får ungdommene som kommer på kamp servering av mat og drikke, besøk av spillere utenfor kamptroppen, MOT-foredrag og tid til å bli kjent med hverandre og med MOT.

Fornøyde partnere

MOT-hjørnet ble etablert før 2020-sesongen, og flere av Branns trofaste partnere har bidratt med midler for å få det opp å gå. På grunn av koronapandemien ble åpningen utsatt i nesten halvannet år, men på de siste kampene har det vært fylt opp.

– Ungdommen som har fått invitasjon til kamp fra MOT-hjørnet er utelukkende positive og synes det er stas å ha sin egen krok på Stadion. Med pizza, spillerbesøk og litt bevisstgjøring rundt MOT sine verdier setter vi standard for hvordan vi vil ha det i MOT-hjørnet. Her skal inkludering og trivsel være i fokus. Under spillerbesøket utfordrer vi ungdommene på å stille gode spørsmål til spillerne, sier Njåstad Vestrheim i MOT.

Partnerne som er med på å gjøre MOT-hjørnet mulig er: Sparebanken Vest, Bemanningsbyraaet, OBOS, AICO, BOB, Flex Reklame, MPS Micropaint, Power, Bertel O. Steen, Ability, Olden, Iver, T. Solbakken Trafikkskole og Isbjørn Is.

– Da vi fikk høre om MOT-hjørnet var vi aldri i tvil om at vi ønsket å bidra til at dette ble en realitet, og en arena for ungdom og en plass for gode verdier og opplevelser. At vi endelig er i gang og kan invitere ungdom på kamp syns vi er helt fantastisk og håper på mange flotte kampdager her fremover, sier Ørjan Andersen, som er varehussjef hos Power Lagunen.

–  I Sparebanken Vest er vi opptatt av å bidra til å løse viktige samfunnsutfordringer, og i lys av de økende utfordringene ungdom har fått under pandemien synes vi det er ekstra kjekt at MOT-hjørnet nå er blitt en realitet. Vi håper på stor oppslutning, og at stedet kan bidra til at ungdom føler seg inkludert, opplever livsmestring og at de kan møte gode forbilder som formidler MOT i praksis, sier Giske Eggen som er prosjektleder samfunnsansvar i Sparebanken Vest.

Selv om MOT-hjørnet har vært i bruk på de siste kampene, skal den offisielle åpningen skje under årets siste hjemmekamp mot Sarpsborg 08, søndag 12. desember.

– MOT-hjørnet har blitt akkurat så bra som vi håpet det skulle bli. Vi gleder oss til å kunne invitere ungdommer på kamper fremover også. Uten de fantastiske partnerne våre hadde ikke dette vært mulig, sier kommersiell leder i Brann, Therese Andvik Rygg.

Annonse fra Eliteserien: