Brann-Viking-24

Før kampen: Brann - Molde

Les deg opp før hjemmekampen mot laget fra rosenes by.

Annonse:

Videoen er ikke tilgjengelig.

Brann tar i mot Molde til den 8. serierunden i Eliteserien lørdag 13. mai klokken 20.00 på Stadion. Kampen vises på Eurosport Norge og kan høres på NRK Hordaland og BA.no

Sist lagene spilte mot hverandre var i fjor høst. Da vant Brann den svært viktige medaljekampen med 2-1 etter en dobbel av Steffen Lie Skålevik.

På Stadion har det vært jevnt mellom lagene. 14 kamper har endt med Brann-seier. Syv har endt med uavgjort og tolv kamper med Molde-seier.

Totalt har Molde et lite overtak. Der er statistikken 22-12-34 i Branns disfavør.

Siste fem oppgjør mot Molde på Stadion:

  • 2016: Brann – Molde 2-1: Skålevik (x2)
  • 2014: Brann – Molde 0-1
  • 2013: Brann – Molde 1-0: Askar
  • 2012: Brann – Molde 4-1: Askar, Wangberg, Ojo (x2)
  • 2011: Brann – Molde 1-3: E. Mjelde

Ligger likt på poeng

Brann tapte 1-2 for Rosenborg på Lerkendal i sist runde. Gilli Rólantsson scoret et nydelig mål, noe som så ut til å være nok til å ta med seg ett poeng hjem til Bergen. Dessverre scoret trønderne på overtid.

I løpet av de siste fem kampene står Brann med to seirer, en uavgjort og to tap. Laget ligger på 5. plass med sine elleve poeng.

Molde tapte 0-1 hjemme for Aalesund for første gang på 14 år. Etter sin gode start på sesongen har det blitt en seier, to uavgjorte og to tap på de siste fem kampene. Nå ligger Molde på 6. plass med sine elleve poeng.

Det laget som vinner oppgjøret får altså gleden av å ligge foran motstanderen ved kampslutt. Blir det uavgjort er det Brann som ligger øverst på tabellen også etter den 8. serierunden på grunn av bedre målforskjell.

Gilli er kongen av Fantasy

Torgeir Børven, Jakob Orlov og Gilli Rólantsson er Branns mestscorende i Eliteserien med to mål hver. Hos Molde har både Sander Svendsen og Björn Bergmann Sigurdarson scoret tre mål hver til nå.

Daniel Braaten har levert flest målgivende i Brann med sine tre assist. Hos Molde er det igjen Sander Svendsen og Björn Bergmann Sigurdarson som stikker seg frem med sine to assist hver.

Gilli Rólantsson er den heteste spilleren i Fantasy om dagen og troner øverst på listene med sine 49 poeng. Ikke langt bak finner vi Björn Bergmann Sigurdarson med 39 poeng.

Sivert tilbake

Sivert Heltne Nilsen stod over kampen mot Rosenborg med karantene og er nå klar for kamp igjen.

Vito Wormgoor, Bismar Acosta og Daniel Braaten har to gule kort hver og må unngå nye kort mot Molde for å også få spille 16. mai-kampen mot Sandefjord.

Hvem som er med i Branns tropp får du vite her på Brann.no først i morgen.

Molde har to spillere ute med skader. Bergenseren Petter Strand sliter med en strekk i låret, mens Babacar Sarr har en albueskade.

I tillegg er Amidou Diop usikker på grunn av en kneskade.

Dommer til kampen er tidligere Mandalskameratene-spiller Tore Hansen fra Feda IL. Han dømte Brann en gang i løpet av fjoråret.

Brann – Molde har avspark på Stadion klokken 20.00 lørdag 13. mai. Kampen vises på Eurosport Norge og kan høres på NRK Hordaland eller BA.no.

Kamp er uansett best på Stadion!

Kjøp billetter her

Kilder: nifs.no, altomfotball.no, fantasy.eliteserien.no, fotball.no.

Annonse fra Eliteserien: