Haugesund-6

Sivert klar for to på rad

Sivert Heltne Nilsen er klar på hva målet for de to neste hjemmekampene er.

Annonse:

Lørdag kveld er det klart for ny hjemmekamp. Molde kommer på besøk med avspark klokken 20.00.

Midtbaneankeret sto over kampen mot Rosenborg med karantene. Det var ingen enkel øvelse:

- Det kjekkeste jeg vet er å spille fotball. Det er en lidelse å sitte å se på uten å kunne ha noen innvirkning. Det var ekstra kjedelig å få den på slutten der. Det er tungt å få en på overtid igjen, sukker han.

Selv med tap i Trondheim er analysen positiv:

- Jeg føler jo vi er nærmere Rosenborg nå enn vi var i fjor da vi tapte 0-3 der oppe. Denne gangen var de gode de første 15 minuttene, men etter det var vi fullt med i kampen, sier midtbanespilleren.

Gleder seg til kamp

I et hektisk april og mai-program med mange kamper rekker man ikke å glede seg til neste kamp før det er en ny. Men nå fikk Sivert tid til nettopp det:

- Når det er kamp hver tredje dag går det litt i ett. Når man ikke har spilt på en stund er det litt ekstra spenning i kroppen, så jeg gleder meg veldig til Molde-kampen, påpeker Sivert.

Molde ligger med elleve poeng etter syv kamper. Det samme som Brann. Sivert tror det blir en tøff kamp.

- Molde er et godt lag med mange gode spillere. Spesielt spissene er farlige. Samtidig har de slitt litt i det siste og kommer til å gi alt for å vinne, sier han.

Molde spiller gjerne med en duellsterk midtbanespiller sammen med tre ballfordelere. En av dem kan fort bli Siverts tremenning Fredrik Aursnes. Begge har en fortid sammen i Hødd. Brann skal likevel konsentrere seg mest om seg selv, mener Heltne Nilsen:

- Hvis vi gjør jobben i forhold til vårt spill, så hindrer vi samtidig Molde sitt spill automatisk, sier Sivert.

Viktig med seier

Etter tapet mot Rosenborg er det viktig å komme raskt tilbake på vinnersporet. Brann er et godt hjemmelag og det er god grunn til å tro på seier mot Molde:

- Det er viktig å ikke tape for mange poeng. Spesielt når vi har to hjemmekamper på rad bør vi få med oss poeng.

Det er ikke lett å slå oss her, det skal Molde få kjenne på

— Sivert Heltne Nilsen

- Det er ikke lett å slå oss her, det skal Molde få kjenne på også.

Selv om alle skal på 16. mai-kampen på tirsdag, kommer Sivert med en sannhet man ikke kommer seg vekk fra:

- Det er like mange poeng som blir delt ut nå. Vi trenger all støtte vi kan får, spesielt nå som det er tett med kamper, sier han.

Støtte fra gamle kjente

Det kommer en busslast med Hødd-fans til Bergen i forbindelse med Fana - Hødd på søndag. Supporterne får også med seg kampen mellom Brann og Molde på lørdagen for å se hvordan det går med Sivert Heltne Nilsen, Lars Arne Nilsen og Manu Torres som alle har en fortid i Hødd.

- Jeg håper de heier litt på oss, selv om Molde ligger nærmere geografisk, fastslår Sivert, som selv har tenkt å gjengjelde støtten på søndagens kamp på Nesttun.

Ville ikke satset på Molde-spillere

Som Branns Fantasy-kaptein står Sivert ofte foran vanskelige valg. Men en ting er nokså enkelt hver gang Brann spiller hjemmekamp:

- Når vi spiller på hjemmebane er det ikke gull å ha med noen som spiller på motsatt lag.

Før denne runden er tipset å få inn en spiller i rød drakt:

- Daniel Braaten er i god form nå. Han er billig og spiller offensivt. Han har levert målgivende og scoring i det siste. Jeg tror det kommer mer fra ham fremover, avslutter Sivert Heltne Nilsen.

Brann - Molde har avspark klokken 20.00 lørdag 13. mai.

Kjøp billetter her

Annonse fra Eliteserien: